23948sdkhjf

Vil tomgangen til livs: Mærsk-ejet selskab søsætter grønt strømprojekt i Aberdeen

Virksomheden Stillstrom har i dag offentliggjort nyt samarbejde, der skal reducere udledning fra skibe i tomgang

Det Mærsk-ejede selskab Stillstrom har netop offentliggjort en ny aftale med Port of Aberdeen, hvor de to foretagender vil arbejde sammen om at nedbringe CO2-udledningen fra skibe, der ligger i tomgang.

Projektet går ud på at udvikle en ny platform til skibe, hvor de kan holde systemerne kørende uden brug af motorkraft, men til gengæld med energi fra enten offshorevind eller oplagret energi.

Platformen skal også kunne bruges til opladning af elektriske skibes batterier.

Det oplyser Stillstrom i en pressemeddelelse.

En grøn køreplan

Projektet er sat til at vare året ud og skal ende ud i en køreplan for, hvordan havnen i Aberdeen får introduceret opladningsmuligheder, der kører på offshore-energi.

Havnen skal agere case, og sammen vil Stillstrom og Aberdeen havn evaluere projektets tekniske foranstaltninger, økonomien, fordele, ulemper, interessenters involvering og så videre.

- Sammen med Port of Aberdeen bliver det muligt for os at tydeliggøre værdien af elektricitet for skibe i tomgang. Vi forventer ikke alene, at det brolægger vejen mod nul udledning på havet og ved kyster, men at det også bliver en økonomisk attraktiv løsning for rederierne, siger Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Stillstrom.

Han bakkes op af samarbejdspartneren i Aberdeen.

- Innovative tanker og praksisser er nødvendige, hvis vi skal i mål med en grøn, maritim industri. Vi ser frem til at arbejde sammen med Stillstrom om at udvikle en lavemissions strømforsyning og reducere udledningen fra skibe, der ligger standby uden for havnen, siger Bob Sanguinetti, Chief Executive, Port of Aberdeen.

Tidligere har Stillstrom udviklet og leveret bøjer, der fungerer som batteristation til skibe, der eksempelvis skal ligge stille i tomgang for at forsyne vindmølleparker med materialer. 

Maersk Decom: Full-Scope Decommissioning from Maersk Supply Service on Vimeo.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125