23948sdkhjf

Maritim brancheforening: Nye færger bør bygges i Danmark

Der er for mange fordele ved at lade nye Standardfærger bygge i Danmark til, at prisen skal være det afgørende, mener brancheforeningen Danske Maritime

Bygningen af de nye Standardfærger skal være topmoderne, klima- og miljøvenlige - og så ligger det lige til højrebenet at få dem bygget i Danmark. Det peger brancheforeningen Danske Maritime på over for Maritime Denmark, hvor foreninger også understreger, at en sådan beslutning vil give både vækst, beskæftigelse og skatteindtægter.

Brovinger, panoramasaloner eller cateringmuligheder: Standardfærgerne tager form

- Den danske maritime industri er meget langt fremme på grønne, maritime teknologier, som både er gode for Danmark og på eksportmarkedet. Vælger man at bygge dem her, opstår også en vigtig mulighed for at bruge de nye færger som showcase for, hvordan fremtidens færger kan se ud, og på den måde kan det offentlige bidrage positivt til vores arbejde i den maritime industri, siger teknisk chef i Danske Maritime, Valdemar Ehlers til Maritime Danmark.

Innovation og uddannelse

Adm. dir. i Danske Maritime, Jenny Braat, peger desuden på, at der ud fra en samfundsøkonomisk vinkel er der også store fordele ved at få færgerne bygget i Danmark:

- Det må ikke alene handle om pris, men også om hvordan man på positiv vis kan bruge udbud som katalysator for aktivitet i hele landet, der f.eks også kan rumme spændende innovations- og uddannelsesmuligheder, siger hun til Maritime Denmark.

Det må ikke alene handle om pris, men også om hvordan man på positiv vis kan bruge udbud som katalysator for aktivitet i hele landet Adm. dir. i Danske Maritime, Jenny Braat

Standardfærge-projektet går ind i næste fase

Det bliver et EU-udbud, der afgører, hvor de kommende danske Standardfærger bygges.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11