23948sdkhjf

300 millioner fra Danmark skal øge maritim sikkerhed i Afrika

Europa skal lytte og forstå Afrika bedre, siger udenrigsministeren, der nu rejser til Kenya

Med 300 millioner kroner over de næste tre år vil Danmark bidrage til at styrke den maritime sikkerhed, forhindre irregulær migration og bekæmpe organiseret kriminalitet på Afrikas Horn.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse mandag, hvor udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er rejst til Kenya for at mødes med den politiske top i landet.

Under besøget vil han annoncere det danske bidrag, som sigter efter at skabe "stærkere og mere ligeværdige partnerskaber" med landene i Afrika.

Det er første gang, Lars Løkke Rasmussen som udenrigsminister besøger Afrika.

- Kenya er en motor for udviklingen i hele Østafrika og derfor en vigtig udenrigspolitisk partner for Danmark og Europa. Det er min første rejse til det afrikanske kontinent som udenrigsminister, men bestemt ikke den sidste.

- Vi bliver nødt til at styrke vores partnerskaber med Kenya og andre nøgleaktører i Afrika, hvis vi vil løse fælles udfordringer som klima, fødevaresikkerhed og irregulær migration. Og hvis ikke vi selv byder os til, vil andre gøre det, siger Løkke i pressemeddelelsen.

Løkke har netop overstået et besøg i Kina. I pressemeddelelsen kalder han Kina for Kenyas "altdominerende handelspartner".

Kina har blandt andet været involveret i store infrastrukturprojekter omkring transporten i Kenya, og derfor skal Europa "op i omdrejninger" siger han.

- Vi skal være bedre til at forstå, hvad de afrikanske lande efterspørger, og komme med relevante tilbud, der kan styrke vore partnerskaber på hele kontinentet.

- Det kræver, at vi taler mere med de afrikanske regeringer og lytter til deres ønsker og bekymringer.

De 300 millioner er en del af freds- og stabiliseringsprogrammet for Afrikas Horn, der blev startet i 2011.

Løkkes tur foregår mandag og tirsdag. Han skal - ud over de politiske møder - besøge havnebyen Mombasa og blandt andet tale med Mærsk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109