23948sdkhjf

Fredericia Havn vil skyde 1 milliard i CO2-infrastruktur

Fredericia Havn har ambitioner om at blive et knudepunkt for fremtidens power to X-brændstoffer og vil derfor skyde store summer i infrastruktur til CO2

Havneselskabet ADP A/S, der driver Fredericia Havn, er parat til at investere 1 mia. kr. i udbygningen af blandt andet infrastruktur til CO2, der skal bruges i produktion af fremtidens power to x-brændstoffer.

Det skriver Børsen.

- Der er ikke nogen kommune eller havn med respekt for sig selv, der ikke har en drøm om power to x, siger adm. direktør Rune D. Rasmussen til avisen.

Han mener, at et sats på CO2 giver god mening i netop Fredericia, da man kan hente 400.000 ton CO2 årligt fra raffinaderiet, 250.000 ton CO2 fra Ørsteds Skærbækværket samt 2,5 mio. tons fra oplandets industri, biogas- og forbrændingsanlæg.

Hvilken infrastruktur der bliver tale om, fremgår ikke nærmere. Men CO2-kilderne skal forbindes via rør i og omkring havnen, og samtidig er der planer om en modtageterminal i Taulov, hvor CO2 fra oplandet kan blive afleveret. 

Penge og ambitioner er nu lagt på bordet, men planerne er stadig spæde. Business casen er for eksempel "slet ikke færdig", ligesom der mangler myndighedsbehandling og CO2-specifikationer, fortæller direktøren.

ADP A/S etablerede sidste år datterselskabet ADP Energy Infrastructure A/S. Selskabet skal varetage det kommunalt ejede havneselskabs satsning på at blive fremtidens knudepunkt for PtX, CO2-fangst og -lagring samt produktion af grønne brændstoffer.

Tidligere i år lancerede Kalundborg Havn også ambitioner om at satse på CO2-lagring. Her er håbet at kunne opføre et CO2-modtageanlæg; dog i første omgang med henblik på at kunne lagre CO2 i undergrunden. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078