23948sdkhjf

Tørke får Panamakanalen til at indføre nye restriktioner

Panamakanalen har indført midlertidige restriktioner på passagepladser for bookede skibe, som myndighederne forventer vil hjælpe med at lette en flaskehals af skibe, der venter uden for kanalen.

I går den 10. august ventede 161 skibe uden for kanalen. Det er flere end de omkring 90 skibe, der typisk ses på denne tid af året, fortæller kanalens embedsmænd til Reuters. Data viste, at mindst 40 flere skibe nærmede sig passagen.

Den nye begrænsning, som kunderne blev informeret om tirsdag, og som vil være gældende frem til 21. august, påvirker kanalens gamle sluser, som bruges af mindre fartøjer. Transit gennem de største sluser vil forblive uændret, hedder det i en erklæring.

"Denne særlige justering er blevet indført for at afhjælpe overbelastning for skibe, der allerede står i kø for at passere eller er på vej, og som ikke var i stand til at sikre reservationer på forhånd," hedder det i meddelelsen.

Myndigheden opretholder også en begrænsning af det samlede antal skibe, der må passere, til 32 om dagen, fra 36 om dagen under normale forhold, og vil fortsat begrænse den maksimale dybgang til 44 fod, eller 13,41 meter, gennem en del af 2024.

Foranstaltningerne sigter mod at skære ned på de omkring 51 mio. liter vand, der er brug for til hver passage, da den langvarige tørke fortsætter.

X om situationen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094