23948sdkhjf

Minister skal svare på spørgsmål om færre øfærger

Folketingsmedlem Jette Gottlieb, der er landdistrikts- og ø-ordfører for Enhedslisten, har stillet spørgsmål til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V). 

Spørgsmålet lyder, om ministeren mener, "at det er acceptabelt, at indkøb eller leasing af miljøforsvarlige færger fører til ringere færgedrift - jævnfør ”Procesplan for Fremtidens Færgedrift” fra Lolland Kommune?"

Det skriver Folketidende.dk.

Lolland Kommune har ansvaret for færgefarten til Fejø, Femø og Askø. I dag ejer kommunen fire færger, hvoraf de tre er gamle og bør udskiftes inden for en overskuelig tidshorisont. Samtidig er færgedriften baseret på olie, hvilket medfører en betragtelig klimabelastning, ligesom man i forbindelse med en kommende skattereform vil blive pålagt øgede CO2-afgifter.

For at sætte skub i omstillingen af færgefarten søgte Lolland Kommune i november 2021 en statslig pulje til grøn omstilling af indenrigsfærger og fik et tilsagn på godt 26 mio. kr. Prisen for en ny el-færge anslås at være 106 mio. kr., hvorfor kommunen skal medfinansiere cirka 80 mio. kr.

Planen vil indebære, at tre færger bliver til en ny færge foruden en reservefærge. Det vil betyde ændrede ruter og færre afgange.

Øboere i oprør over plan med færre færger og afgange

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094