23948sdkhjf

Øboere i oprør over plan med færre færger og afgange

Borgere på den lille ø Askø nord for Lolland er i oprør over den færgeplan, som netop er sendt i høring.

I dag er der tre færger om at betjene de tre øer Femø, Fejø og Askø i Smålandsfarvandet nord for Lolland.

Fremover, når hele planen er implementeret, vil der være én færge og en båd, der kan sættes ind. De skal begge være eldrevne og skal sejle ud fra Kragenæs. I planen droppes Bandholm helt som færgehavn.

- Det eneste, vi vil have tilbage nu, er skuffelsen. De lægger vores ø-samfund i graven, og alt det, vi planlagde og håbede på, kommer ikke til at fungere.

Sådan siger formanden for Askø Strandvig Grundejerforening, Per Skov Madsen, der i øjeblikket sammen med sin hustru er ved at etablere en café og en virksomhed med syltetøj på øen, til TV2 Øst.

Den skarpe kritik fra øboerne til trods, så er Lollands borgmester tilfreds med den nye ordning, som er i høring.

- Som det er lige nu, så er der en overkapacitet på færgedrift, og det kan vi ikke blive ved med at finansiere. De penge, vi får fra staten, rækker slet ikke til at betale den opgave, som vi skal løse, siger Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) til tv-stationen.

Mange sejladser med én passager

Tidligere har det været fremme, at en del færger har sejlet tomme rundt - eller kun med én passager. Derfor blev færgefarten lavet til en ordning, hvor der på forhånd skulle bookes plads, så færgerne netop ikke sejler tomme rundt.

Der er dog stadig mange sejladser med kun én passager. De dækker oftest over sejladser med hjemmeplejen fra Lolland Kommune, der skal tilse borgere på øerne. Udfordringen med hjemmeplejen er endnu ikke løst i udkastet til ny færgeplan, men vil skulle løses efterfølgende, oplyser kommunen til TV2 ØST.

Minister skal svare på spørgsmål om færre øfærger

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094