23948sdkhjf

Gråkjær satser på danske havne: - Vi ser et stort potentiale

Danmark er et foregangsland for vindenergi, og udviklingen i industrien går stærkt. Det mærker man også hos den danske totalentreprenør Gråkjær, der lige nu opfører flere projekter i danske havne og har flere i støbeskeen

Den vestjyske totalentreprenør Gråkjær Holding A/S, der opfører små og store byggerier til erhverv, bolig og landbrug, har det seneste år rykket massivt ind på et nyt område. 

I de danske havne oplever man en stigende efterspørgsel, og i skrivende stund har man en række forskellige byggeprojekter i gang. 

Virksomheden oplever, at det er nye logistiske behov forbundet med den grønne omstilling og særligt udviklingen inden for vindenergi-sektoren, der skaber det øgede byggebehov i områderne. 

- Vindmøllernes komponenter bliver flere og større, og det giver logistiske udfordringer, når de skal transporteres på landevejene. Derfor er de danske havne blevet et vigtigt knudepunkt for vindindustriens producenter og underleverandører, siger investeringschef hos Gråkjær Mogens Nitschke i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Helt konkret oplever vi en stigende efterspørgsel fra virksomheder, der ønsker at etablere i og omkring danske udskibningshavne. Vi ser et stort potentiale og er klar til at investere i udviklingen.

Vi har flere spændende havneprojekter i støbeskeen og er i en god dialog med flere industrihavne i det danske om mulighederne for at kunne understøtte særligt vindindustriens leverandører. Mogens Nitschke, investeringschef hos Gråkjær

Udlejer også til mere tilbageholdende aktører

Mogens Nitschke fortæller dog samtidig, at man trods interessen mærker en vis tilbageholdenhed hos nogle byggekunder. Det skyldes den usikkerhed, som har præget byggebranchen gennem længere tid, lyder det.

- Som investor kan vi fjerne usikkerheden ved at tilbyde en løsning, hvor virksomheden kan leje fremfor at eje. Det sikrer fleksibilitet og et økonomisk råderum, da risikoen ligger hos os og ikke hos virksomheden,” forklarer han.

Senest har Gråkjær indgået en 20-årig lejeaftale med Comtec Carl Backs, der er leverandør af arbejdstøj og sikkerhedsudstyr. Virksomheden forventer at flytte ind i det nybyggede domicil på Esbjerg Havn ved årsskiftet 2023-2024. Det 4.600 kvm store domicil kommer til at rumme både administration, butik og lager.

Om Gråkjær

  • Gråkjær Holding A/S er en totalentreprenør, der opfører små og store byggerier til erhverv, bolig og landbrug. 
  • Virksomheden opfører alt fra erhvervsejendomme, produktionslokaler og kontordomiciler til boligbyggeri og landbrugsbyggerier. 
  • Gråkjær har domicil i Holstebro og egen tegnestue, miljøcenter og håndværkere. Virksomheden beskæftiger mere end 100 medarbejdere samt en lang række underentreprenører, arkitekter og ingeniører.

Kilde: Gråkjær A/S

Mere i støbeskeen

Udover flere projekter på Esbjerg Havn har Gråkjær bygget lagerhaller for shipping- og logistikvirksomheden SDK Shipping på Aarhus Havn, samt en xxl-produktionshal for Bladt Industries på Odense Havn. 

Derudover bygges der i øjeblikket for Munck Havne og Anlæg i Ydre Nordhavn i København en ny værkstedsbygning.

I Gråkjær Holding A/S har man altså sat alle sejl ind for at realisere det store potentiale, man ser i de danske havne. Og man har også både konkrete projekter og mulige samarbejder i støbeskeen, fortæller Mogens Nitschke.

- Vi har flere spændende havneprojekter i støbeskeen og er i en god dialog med flere industrihavne i det danske om mulighederne for at kunne understøtte særligt vindindustriens leverandører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141