23948sdkhjf

Investeringer tærer på overskuddet hos jysk rederi

Nye skibe koster på bundlinjen men vil styrke internationaliseringsstrategi, lyder det fra virksomheden

Trods massive investeringer i ny flåde kom Høj Nordic Marine Contractor ud af 2022 med sorte tal. 

Overskuddet beløber sig til 28.800 kroner efter skat. Et resultat, der ligger noget under sidste års resultat, hvor overskuddet var på 2.8 millioner kroner efter skat.

Høj Nordic Marine Contractor

  • Høj Nordic Marine Contractor, tidligere Rederiet Høj A/S, er en danskejet entreprenørvirksomhed, der siden 1958 har leveret en bred pallette af maritime bygge- og anlægsopgaver i Nordeuropa.
  • Selskabets otte skibe leverer alle former for vandbygning i hele Nordeuropa.
  • Virksomheden udfører bygge- og anlægsarbejde i alle maritime miljøer, såvel enkeltstående opgaver som større og mindre totalentrepriser - Fra havne og kyster til vindmølleparker og maritim infrastruktur.

Kilde: Høj Nordic Marine Contractor

Reduktionen har dog sin naturlige forklaring og skal findes i, at rederiet har investeret i flere fartøjer til flåden. Og det har været helt nødvendigt, forklarer administrerende direktør Michael Normann.

– Klimasikring og især etablering af flere offshore vindmølleparker rummer store vækstmuligheder. Udvidelsen af vores flåde bringer os op i en ny liga og skal være med til at løfte vores vision om at være den fortrukne maritime entreprenør i Nordeuropa. Det er en vækstmulighed, vi gerne vil investere i, siger han.

Flere offshore opgaver

Det er blandt andet opgaver inden for uddybning, oprensning, scour protection, breakwater og stone bed opgaver i hele Nordeuropa, der i 2022 styrkede ordrebogen hos Høj Nordic Marine Contractor.

Udvidelsen af flåden skal give virksomheden et strategisk løft mod flere opgaver inden for offshore vind og andre maritime opgaver i hele Nordeuropa, forklarer Michael Normann.

Det drejer sig især om opgaver som uddybning og oprensning af havneinfrastruktur, molebygning, stensætninger, forberedende arbejder for kabellægning, boulder clearance og etablering af nye stenrev.

Forventninger til 2023

Ifølge administrerende direktør hos Høj Nordic Marine Contractor Michael Normann har 2023 allerede budt på mange spændende miljøopgaver, herunder oprensning af Randers Havn og etablering af stenrev i Lillebælt, samt udlægning af kunstige stenrev, herunder reetablering af havbund på et mølleprojekt i den tyske del af østersøen. 

Han forventer, at udvidelsen af flåden sidste år vil øge både omsætning og resultat i år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094