23948sdkhjf

Vinder af arkitektkonkurrence om Odense indre havn er på plads

Nu fortsætter arbejdet med udgangspunkt i vinderforslaget

En enig bedømmelseskomité har peget på Vandkunsten og SLA som vinder af arkitektkonkurrencen om udviklingen af Odense indre havn. 

De vinder foran konkurrenter som Effekt og Tredje Natur samt Henning Larsen og Adept.

Holdet vandt med sit forslag Odense Havneby, som nu skal bearbejdes og indgå i et videre arbejde mod en bydelsudviklingsplan for bydelen. 

- Forslaget Odense Havneby udmærker sig ved at være et gennemarbejdet, solidt og spændende forslag, som danner et optimalt udgangspunkt for det videre arbejde med bydelsudviklingsplanen for Odense indre havn, lyder det fra bedømmelseskomitéen. 

Bedømmelseskomitéen har bestået at repræsentanter for partnerskabet bag udviklingen af Odense indre havn samt to fagdommere udpeget af Akademisk Arkitektforening. 

Odense Kommune og Odense Havn har været repræsenteret i bedømmelseskomiteen med taleret men uden stemmeret.

Partnerskabet bag udviklingen af Odense indre havn består af entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard samt Odense Kommune og Odense Havn A/S.

Ny fase begynder

Det er A. Enggaard og Odense Kommune, der sammen - og i dialog med byens borgere og områdets øvrige grundejere - nu skal udarbejde bydelsudviklingsplanen med udgangspunkt i vinderforslaget.

Herefter skal der politisk behandling på tale, og der skal udarbejdes byggeretsgivende lokalplaner, inden planerne kan blive til virkelighed.

- Vi har nu valgt det forslag, som vi mener kan danne det bedste udgangspunkt for det videre arbejde med udviklingen af Odense indre havn. Det er en udvikling, der kommer til at foregå over mange år, og derfor skal planen også kunne tilpasse sig ændringer i boligmarkedet, ny viden og nye krav, der kommer til. Vi skal nu bearbejde vinderholdets forslag til en stærk bydelsudviklingsplan, der vil gøre Odense indre havn til et fantastisk sted at bo og besøge, lyder det blandt andre fra Asger Enggaard.

De var i spil 

De tre tværfaglige arkitekthold, der har deltaget i konkurrencen er:

  • Effekt og Tredje Natur med Lytt, Sweco og Briq Group
  • Henning Larsen og Adept med Rambøll, PlanScape, Orca og Vida Local
  • Vandkunsten og SLA med Cushman & Wakefield/RED, Mogens A. Morgen, EKJ Rådgivende Ingeniører og Valentin Trafikplanlægning (vinder)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14