23948sdkhjf

Nyborg Havn vil udvide betydeligt

Den grønne omstilling kommer til at kræve større arealer til Nyborg Havn, men det kræver investeringer på over 100 mio. kr.

Hvis det står til havnechef i Nyborg Havn Rune D. Rasmussen, så er der brug for massive investeringer i at udbygge havnen - ikke mindst i lyst af de behov, som den grønne omstilling stiller til mange danske havne.

-Vi har været lidt i tvivl om potentialet i Nyborg. Det er vi ikke længere, siger han til Fyens Stiftstidende.

Trecifret investering

Nyborg Havn er en del af det jysk-fynske havnesamarbejde ADP (Associated Danish Ports), der også driver havne i Fredericia og Middelfart.

Tørhavn var motoren bag rekordoverskud hos ADP

Havnechefens vurdering er, at det vil kræver investeringer på over 100 mio. kr. at sikre havnen de arealer, som der skal bruges til at gøre havnen attraktiv som blandt andet udskibningshavn i forbindelse med den grønne omstilling.

Snart udsolgt

- For kunderne gælder det om at sikre sig kapacitet, og det er ikke særligt sandsynligt, at alle kan få lige præcis det, de gerne vil have. Der er stor efterspørgsel i markedet på at sikre sig på den lange bane. Vi har længere venteliste på plads, end vi har kvadratmeter at give af, og jeg tror, vi kommer til at melde udsolgt i Nyborg i løbet af en kort årrække, siger han til Fyens Stiftstidende.

Rune D. Rasmussen peger blandt andet på Nyborgs placering ved Storebælt og havnens dybde på 11,5 meter, som forhold kunderne efterspørger. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078