23948sdkhjf

Søfartselever vinder DM på at slukke elbil-brande på skibe

En fjernstyret brandslukningsenhed, der skal bruges på skibe, var så god en ide, at fem studerende i går 1. juni snuppede førstepladsen ved danmarksmesterskabet i iværksætteri.

Tre skibsofficer-studerende fra søfartsskolen Simac i Svendborg har sammen med to studerende fra Erhvervsakademi Aarhus udviklet en fjernstyret brandslukningsenhed, der skal bruges på skibe. 

Den indkapsler den brændende elbil og oversvømmer den med vand for at køle batteriet og forhindre branden i at sprede sig på skibet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Fonden for Entreprenørskab.

Studerende fik ide på færge

Ideen opstod hos et af gruppens medlemmer, Jakob Rasmussen, da han arbejder på en færge, hvor brand i en elbils batteri er et potentielt problem.

- Hvis der går ild i et batteri i en elbil på en færge, har vi skabt noget, der kan gøre en forskel. Det er vi stolte af, og nu skal vi hjem og arbejde videre, sagde Jakob Rasmussen.

Ideen har stort potentiale, og det løser et relevant problem. De har lavet solid research og leverede et skarpt pitch, lød det fra dommerne ved overrækkelsen

De fem gruppemedlemmers sejr placerede dem samtidig bedst i kategorien Life Tech,  og sammen gav de to sejre gruppen 2 x 25.000 kr., som de kan bruge i deres videre forretningseventyr. Gruppen skal nu ændre deres sommerferieplaner, så de kan repræsentere Danmark ved EM i Istanbul i Tyrkiet midt i juli.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078