23948sdkhjf

Motorleverance til SIMAC er starten på øget uddannelsessamarbejde med industrien

Wärtsilä skal levere skibsmotor til SIMACs nye uddannelsesfaciliteter, og vil samtidigt engagere sig mere på uddannelsesområdet

Det bliver bl.a. en Wärtsilä 20 medium speed-motor, de studerende på SIMAC skal skrue på, når de skal undervises i de nye faciliteter, skolen er ved at opføre i Svendborg.

Det står klart efter Wärtsilä netop har offentliggjort ordren i en pressemeddelelse.

Motoren skal bl.a. kobles dieselelektrisk til en generator. Det skal udover de undervisningsmæssige aspekter for kommende maskinmestre, ifølge Wärtsilä, også muliggøre, at SIMAC fra det nye motorlaboratorium kan levere elektricitet ind på det lokale elnet.

...ekspertuddannelse (er) vigtig, hvorfor vi derfor også ønsker vi at være meget involveret Jesper Bonde, adm. direktør i Wärtsilä Denmark

Det nye motorlaboratorium kommer ud over Wärtsilä 20 medium speed-motoren også til at rumme et kontrolrum og de gængse støtte- og processystemer i et skibs maskinrum.

En styrket læring

- Wärtsilä-leverancen vil betyde, at motorlaboratoriet har opdateret udstyr, som vores studerende kan træne på. Det vil give dem mulighed for at være så forberedt som muligt til at løfte fremtidige udfordringer til søs. Samtidig vil det også fungere som udgangspunkt for et dybere samarbejde med Wärtsilä Denmark ud over motoren, hvor vi i fællesskab vil undersøge, hvordan vi kan arbejde sammen om at fremme stærkere læringen hos vores studerende, siger Lisbeth Anna Skrae, der er uddannelseschef hos SIMAC.

Hun suppleres i meddelelsen af Jesper Bonde, adm. direktør i Wärtsilä Denmark og direktør for forretningsudvikling på koncernniveau hos Wärtsilä.

- Vi er glade for at kunne støtte udviklingen af fremtidens maritime talenter. Industrien gennemgår en hurtig transformation i retning af dekarboniserede operationer, og derfor er effektivitet en central søjle. Det betyder, at effektivt udstyr skal betjenes og vedligeholdes af velkvalificerede folk, hvis fordelene fuldt ud skal realiseres. Derfor er ekspertuddannelse vigtig, hvorfor vi derfor også ønsker vi at være meget involveret, lyder det fra Jesper Bonde.

Det er planen, at Wärtsilä skal levere motoren til SIMAC i løbet af august måned i år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109