23948sdkhjf

Millionstøtte til simulatorcenter på Nyt Simac

Donationer fra branchen lægger grundstenene til simulationscenter på internationalt niveau på det nye Simac 

Med en bevilling på 14,9 mio. kr. fra Dampskibsselskabet Norden og Dampskibsselskabet Orient's Fond kan Simac nu etablere et helt nyt simulatorcenter på internationalt topniveau i den nye bygning på Svendborg Havn.

Det skriver Simac i en pressemeddelelse. 

Et nyt simulatorcenter vil spille en helt central rolle, når fremtidens studerende skal uddannes og trænes i at agere i en stadig mere digital og virtuel fremtid.

Simac’s mission er at uddanne de dygtigste maskinmestre, skibsførere og skibsofficerer til Det Blå Danmark, og at dimittender fra Simac er klædt på til at agere inden for moderne skibsfart på verdensplan. Derfor er simulationstræning og -tests en væsentlig del af de uddannelser og kurser, der udbydes i Simac.

Unikt i Danmark

Simac vil nu som de eneste i landet kunne tilbyde adgang til en ’full mission maskinrumssimulator’ – dvs. en maskinrumssimulator i fuld skala. Dette gælder både Simacs egne studerende og andre studerende og kursister fra ind- og udland. Den simulerer et maskinrum med flere dæk, som på et skib, og kan kobles direkte til de to nye ’full mission brosimulatorer’, der også bliver en del af centret.

De kombinerede simulatorøvelser giver både studerende og kursister den fuldstændige oplevelse af at befinde sig på et skib. Derudover etableres der fire ’part task simulatorer’ samt to radiostationer. Simulationsmiljøet vil bringe skibsfartens virkelighed så tæt på undervisningen som muligt.

De nye simulatorer kommer naturligvis til at overholde de nyeste STCW-standarder for simulatorer.

- På Simac er vi meget glade for støtten til det nye simulatorcenter, som vil blive i absolut topklasse og give de absolut bedste forudsætninger for at træne forskellige scenarier. Det kan være de klassiske manøvrer og operationer men også sådan noget som cyber security, hvor man kan træne håndtering af cyberangreb mod rederiets systemer, Udtaler direktør på Simac, Jesper Bernhardt.

- Desuden er det vigtigt for os både at understøtte og bidrage med ny viden om bæredygtig udvikling inden for de maritime erhverv. Simulatorcenteret vil give de bedste forudsætninger for træning i klimavenlig sejlads og skabe en bevidsthed blandt de studerende om at mindske energiforbruget. Det er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling inden for skibsfarten, uddyber han.

Simulatorcenteret vil give de bedste forudsætninger for træning i klimavenlig sejlads og skabe en bevidsthed blandt de studerende om at mindske energiforbruget Jesper Bernhardt, direktør, SIMAC

Topmoderne faciliteter

I Nyt Simac får de studerende adgang til en samlet campus med de bedste faciliteter og læringsrum. De studerende får adgang til moderne værksteder, maskin-, el- og kølelaboratorier og et saltvandslaboratorium i direkte forbindelse med havvandet. I det nye simulatorcenter får de studerende mulighed for at afprøve avancerede skibsoperationer i et virkelighedstro miljø. De vil opleve praksisnær uddannelse af højeste kvalitet og med direkte relevans for både danske og internationale aftagere i de maritime erhverv.

Etableringen af et nyt simulatorcenter i Nyt Simac vil fastholde og styrke Simacs position som førende udbyder af træning i ’full scale, full mission maskinrumssimulatorer’, lyder det desuden i meddelelsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094