23948sdkhjf

Fransk selskab har kontraheret futuristiske feederskibe

Der lanceres løbende futuristiske tegninger af fremtidens ”grønne” handelsskibe, men det er langt fra dagligdag, at der er tale om egentlige kontraheringer.

Det skulle dog ifølge flere internationale maritime medier været tilfældet hos sydkoreanske Hyundai Mipo Dockyard, der har modtaget en ordre på foreløbigt fem metanoldrevne og sejl-assisterende containerskibe fra franske Zephyr & Borée.

Det franske selskab er ikke selv et rederi, men en ingeniørvirksomhed, specialiseret i design og udvikling af low-carbon, sejl-assisterende handelsskibe og fartøjer. Selskabet har gennem noget tid arbejdet på det aktuelle 1.300-TEU containerfeeder-design.

Mediet Ship & Bunker citerer analysehuset Alphaliner for, at kontraktprisen per styk ligger på 62,2 mio. dollars. Det er ifølge Alphaliner omkring det dobbelte af, hvad et konventionelt containerfeederskib i den størrelse vil koste.

Zephyr & Borée har endnu ikke oplyst, hvilke reelle kontrakter skibene er bygget op imod, men Alphaliner vurderer ifølge Ship & Bunker, at der er indgået langtidscharter-aftaler på skibene hos en eller flere operatører, som er villige til at betale en pris langt over dagens markedsniveau.

De fem skibe leveres fra fjerde kvartal 2025 til tredje kvartal 2026.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143