23948sdkhjf

Vagtchef idømt fængselsstraf i "Helge Ingstad"-sag

Vagtchefen har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig

60 dages betinget fængsel.

Det er dommen til vagtchefen på den forliste fregat Helge Ingstad, der kolliderede med tankskibet Sola TS den 8. november 2018.

Det skriver det norske medie tu.no.

Mediet skriver, at vagtchefen gennem hele forløbet har nægtet sig skyldig. Han overvejer nu, om sagen skal ankes.

Anklageren gik efter 120 dages betinget fængsel, og selvom det ikke kom så vidt, udtrykker hun alligevel tilfredshed med dommens udfald, skriver mediet. 

- Jeg er vældig tilfreds med dommen Det er en grundig og god dom, der domfælder vagtchefen i tråd med påstanden om brud på både civil og militær straffelov, sagde anklager Benedikte Høgsteth til det norske nyhedsbureau NBT, da dommen faldt fredag.

Satte ikke farten ned

Vagtchefen er dømt for uagtsomhed i forbindelse med kollisionen. 

Han mødte ind på vagten kort før den famøse kollision og blev gjort opmærksom på, at der forude lå tre skibe. På det tidspunkt sejlede 'Helge Ingstad' med en fart på 17,4 knob, men selv om vagtchefen blev gjort opmærksom på de foranliggende skibe, gjorde han intet for at sætte farten ned, før det var for sent, og en kollision var uundgåelig.

Ved kollisionen fik 'Helge Ingstad' en større flænge i skroget og mistede evnen til at manøvrere og endte med at synke ganske tæt på land.

Vagtchefen har gennem hele retssagen fundet det forkert, at han alene bærer ansvaret for ulykken. Han mener, at det er flere årsager der tilsammen udmøntede sig i ulykken.

Retssagen har kørt siden januar i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078