23948sdkhjf

Stockholms autonome elfærge indsættes først i juni

Verdens første kommercielle, autonome, elektriske passagerfærge - eller havnebus - er nu blevet søsat og vil snart være på vej til Stockholm. 

Det har tidligere været meldt ud, at færgen, der er opkaldt efter den svenske prinsesse Estelle, ville sejle fra april, men nu lyder det, at det først sker fra juni. Ruten bliver fast mellem Kungsholmen og Södermalm.

Det skriver svenske Sjöfartstidningen

Som Søfart tidligere har skrevet, har det norske rederi Torghatten AS, der siden slutningen af sidste år har været en del af den nye svenskejede færgekoncern Nordic Ferry Infrastructure, fået lov til at etablere en autonom færgerute i den svenske hovedstad,

Færgen med plads til 24 passagerer er bygget på det norske skibsværft Brødrene Aa i Hyen. Den er nu blevet søsat og vil blive transporteret til Stockholm ad søvejen om bord på skibet 'Silver Pearl'.

Fuldt elektrisk drevet

Færgen vil blive drevet udelukkende af elektricitet, herunder solenergi fra solpaneler monteret på færgens tag.

I første omgang vil der være en operatør om bord under overfarterne. Senere vil færgen blive fuldt kontrolleret fra et kontrolrum på land.

Forsøg i Danmark uden startdato

I Danmark pågår der forsøg med en lignende havnebus i samme størrelse, men der er ikke sat dato på idriftsættelsen i Aalborg.

Stockholms autonome havnebus skal afgå hvert kvarter

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109