23948sdkhjf

Kommune bruger millioner på vedligehold af to havne

Thisted kommune har besluttet at bruge 17,2 mio. kr. vedligehold af havnene i Thisted og Doverodde

Efter Thisted Kommunes egen plan skal kommunen inden for de næste fem år bruge omkring 27 mio. kr. på renovering af kommunens andre havne end Hanstholm Havn, der er kommunens største havn.

Ifølge Nordjyske skal 13,7 mio. kroner bruges her og nu på renoveringsarbejder på havnen i Thisted samt 3,5 mio. kroner til tilsvarende arbejder på Doverodde Lystbådehavn.

Fem mio. kroner frigives i år, de resterende 12,2 mio. kroner i 2024, oplyser avisen.

Usikker fremtid som erhvervshavn

- Selv om Thisted Havn er en erhvervshavn, er dens anvendelse til det formål stærkt begrænset. Derfor bliver det stadig mere relevant at vi tager en debat om, hvad vi fremover vil med havnen og om, hvordan den skal udnyttes. Det giver ikke mening at investere i nogle arbejder, som skal sikre fortsat mulighed for at bruge havnen til et formål, som der ikke længere er brug for, siger Jens Kr. Yde, der er formand for kommunens udvalg for erhverv, klima, miljø og teknik til avisen.

Thisted Kommune har allerede udarbejdet en rapport om havnens fremtid og den vil blive taget frem igen i forbindelse med det nye arbejde.

- Rapporten beskriver nogle fremtidige muligheder, men derfor skal vi stadig sørge for at holde havnen ved lige. Derfor indstiller vi, at der bruges penge på det akutte samtidig med, at vi drøfter mulighederne for fremtidig anvendelse af havnen. Men vi skal ikke bruge penge på noget, der relaterer sig til en funktion, havnen ikke længere har, siger Jens Kr. Yde til Nordjyske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079