23948sdkhjf

M.A.R.S. lander kæmpeordre fra Shell i Brasilien

Den maritime genbrugsvirksomhed M.A.R.S. i Frederikshavn skal demontere og genbruge en 390 meter lang flydende produktionsplatform 

Det bliver Modern American Recycling Services, Europe (M.A.R.S.) i Frederikshavn, der skal stå for demonteringen og genbrug af Shells 390 meter lange produktionsplatform 'FPSO Fluminense', der hidtil har ligget i Campos-bassinet ud for Brasiliens kyst, men forventes at ankomme til Frederikshavn til næste år. 

Få værfter har kapaciteten

'FPSO Fluminense'  blev sat i drift i 2003 i Bijupirá og Salema-oliefelterne i Campos Basin. Bijupirá og Salema felterne er placeret ved siden af hinanden, omkring 250 km øst for Rio de Janeiro, i vanddybder fra cirka 470 til 800m.

Ophugningsværfts overskud blev over 100 gange større på et år

- Shell er en af de helt store på markedet, så dette er et step op ad stigen. Det er en blåstempling af M.A.R.S. Europe og en indgang til markedet world wide, siger CEO Kim Thygesen, M.A.R.S. Europe i Frederikshavn til Kanal Frederikshavn.

Han peger desuden på, at det er få genbrugsværfter i verden, der kan håndtere skibe af den størrelse, og at fx. moderselskabet i USA ikke har plads til så store skibe.

- Vi laver kun miljøsanering, genindvinding og green recycling. Det er meget vigtigt for os, at vi adskiller os fra det, som sker i andre lande. Vi er et AAA værft i miljø og sikkerhed, og vores eneste mål er at udføre arbejdet til den højeste standard, oplyser Kim Thygesen til Søfart.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nor-Shipping 2023: Fiskekutter kåret som Årets Skib 2023
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
DTU satser på synlighed: - Studerende skal have øjnene op for branchens udfordringer
Nobelprismodtager advarer skibsfarten om nedgang
Havnearbejder-”pjæk” lukker containerterminaler
Wilhelmsens CEO: Nu må kunderne betale for dekarbonisering
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11