23948sdkhjf

Nigerianske pirater frigiver de sidste seks Monjasa-søfolk

Kapringen, der involverede tankskibet ’Monjasa Reformer’ og dets 16 besætningsmedlemmer i Guineabugten i Vestafrika sluttede tidligere i dag.

- Vi er glade for at kunne bekræfte, at alle seks besætningsmedlemmer, der blev kidnappet fra olietankeren, ’Monjasa Reformer’, nu er frigivet efter kapringen, som fandt sted 25. marts 2023 ud for Congo.

- Alle frigivne besætningsmedlemmer er i en relativt god helbredstilstand givet de vanskelige omstændigheder, de har været under i de sidste mere end fem uger. De har alle fået lægetjek og bliver nu repatrieret til deres hjemlande for at blive genforenet med deres familier.

Det oplyser Monjasa i dag i en pressemeddelelse.

- Vi er enormt taknemmelige for den støtte, vi har modtaget fra vores professionelle rådgivere, søværn og myndigheder - og ligeledes taknemmelige over for alle andre, der har hjulpet os med at løse denne forfærdelige situation, siger Monjasa Group CEO, Anders Østergaard.

’Monjasa Reformer’ blev kapret af pirater den 25. marts kl. 22:39 UTC140 sømil vest for Congo. På tidspunktet for hændelsen lå fartøjet for anker med 16 besætningsmedlemmer om bord.

En fransk flådeenhed boardede skibet 30. marts. På det tidspunkt havde piraterne forladt skibet, men taget seks af de 16 besætningsmedlemmer med sig i land i Nigeria.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vigtigt skridt for milliardinvestering i Vordingborg Havn
Nor-Shipping 2023: Fiskekutter kåret som Årets Skib 2023
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
DTU satser på synlighed: - Studerende skal have øjnene op for branchens udfordringer
Nobelprismodtager advarer skibsfarten om nedgang
Havnearbejder-”pjæk” lukker containerterminaler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125