23948sdkhjf

Milliardoverskud i kvartalsregnskab for Norden

Rederiet Norden landede et kvartalsresultat på over én milliard kroner og udbetaler 15 kroner per aktie i udbytte til aktionærerne

Salg af en række skibe skæppede i kassen for rederiet Norden, der i første kvartal kan præsentere et resultat på 150 mio. USD eller svarende til godt en milliard danske kroner. Indtægterne fra skibssalget udgør ca. en fjerdedel eller godt 280 mio. kroner. Det fremgår af selskabets Q1-regnskab.

Høj kontraktdækning

Norden peger desuden på, at resultat er drevet af et stærkt tankmarked og lavere nettofinansomkostninger.

- Norden genererede USD 150 mio. i overskud i 1. kvartal og en egenkapitalforrentning på 40 pct. Vores asset-light fragtservice og høje kontraktdækning tilføjer stabilitet i indtjeningen på volatile spotmarkeder. I løbet af kvartalet opnåede vi også betydelige overskud fra skibssalg, mens vi udvidede vores portefølje til at dække alle tørlastsegmenter med købet af capesize-skibe, lyder det fra CEO Jan Rindbo i forbindelse med regnskabet. 

Norden køber første capesizeskibe

Direktøren tilføjer, at selskabet også vil udbetale et foreløbigt udbytte på 15 kr. per aktie, som et bevis på at rederiet "fortsat fokuserer på at levere værdi til vores aktionærer."

Faldende omsætning

Selv om der var en stigning i indtjeningen på 33 mio. USD i forhold til samme kvartal sidste år, så faldt omsætningen en smule fra 1.087 mio. USD i Q1 2022 til 999,2 i første kvartal i år.

Tørlastspotmarkedet var også udsat for fald i spotraterne i Q1 med et gennemsnit på 32 pct. for Supramax fra 14.88 USD pr. dag til 10.100 USD pr dag. Norden oplyser dog, at markederne i en vis udstrækning har rettet sig hen mod slutningen af kvartalet blandt andet på baggrund af øget kinesisk import af især kul og jernmalm.

Når det gælder produkttank-markedet faldt de gennemsnitlige MR-spotrater i 1. kvartal med 29 pct. sammenlignet med 4. kvartal, men ifølge Norden er markedet samlet set fortsat meget stærkt og ekstremt flygtig med store prisforskelle på tværs af verdensregioner, der løbende giver mulighed for regional arbitrage, som det hedder i regnskabet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125