23948sdkhjf

Norden køber første capesizeskibe

Med indkøb af en lille håndfuld capesizes er Norden i stand til at hjælpe kunderne med fragter fra 5.000 til 200.000 tons

Rederiet Norden går nu ind i Capesize-segmentet med indkøb af fire capesizebulkere. Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

Med opkøbene vil Norden kunne hjælpe sine tørlastkunder med fragter fra 5.000 tons til 200.000 tons.

Norden køber to capesizes bulkskibe

- Med skiftet til Capesize udvider Norden sit tilbud til at dække alle tørlaststørrelser, hvilket giver merværdi til vores kunder og partnere globalt. Capesize-skibene gør os også i stand til at udnytte de mest attraktive markedsmuligheder i et højeksponeringssegment med relativt få transaktioner, siger Jan Rindbo, CEO, Norden i forbindelse med handelen.

Til at understøtte de nye muligheder i Capesize-markedet, vil Norden etablere et dedikeret team, der vil kunne trække på hele Norden-organisation til at servicere rederiets kunder.

De nye skibe skal blandt andet bruges til at hjælpe rederiets minekunder i Gabon, og forventes at blive leveret i løbet af de kommende måneder.

Capesize

Capesize-skibe er blandt de største bulkskibe med en gennemsnitlig dødvægtstonnage på omkring 170.000 og en længde på 290 meter. Fartøjerne er 45 meter brede og har en dybgang på 18 meter. Som navnet måske indikerer, plejede skibene at passere enten Kap Agulhas eller Kap Horn for at krydse mellem oceanerne, da de oprindeligt var for store til at komme ind i Suez-kanalen og Panamakanalen. Men med de fortsatte udvidelser af begge kanaler, er Capesizes nu også i stand til at passere.

Kilde: Norden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079