23948sdkhjf

Fransk containerkæmpe bekræfter opkøbsforhandlinger

CMA CGM bekræfter forhandlinger om køb af Bolloré Logistics

Containerrederiet CMA CGM forhandler om køb af den franske speditions- og logistikudbyder Bolloré Logisitcs. Det bekræfter rederiet nu ifølge The Loadstar.

Medie- og transportkoncernen Bolloré Group røbede allerede i sidste uge, at CMA CGM havde henvendt sig uopfordret til Bolloré Group for at forhandle om et køb.

Det skriver The Loadstar, der også oplyser at Bolloré har en værdi på omkring 5,5 milliarder USD eller cirka 37 milliarder danske kroner..

CMA CGM, der i forvejen ejer speditions- og logistikselskabet CEVA Logistics, har bekræftet at der foregår eksklusive forhandlinger om et salg.

Italiensk-schweiziske Mediterranean Shipping Company (MSC) købte Bolloré Africa Logistics i december sidste år. Også Mærsk har som bekendt investeret offensivt i speditions- og logistikselskaber. En trend, som rederierne håber på at det kan sikre dem et tættere samarbejde med transportkøberne. En tendens, som har vakt kritik fra speditører og logistikudbydere.

Ifølge The Loadstar har en kilde oplyst: at forhandlingerne var i overensstemmelse med CMA CGMkoncernens langsigtede strategi, "baseret på de to søjler af shipping og logistik

Lykkedes det ikke CMA CGM at overtage Bolloré Logistics, så kan alternative opkøbsmuligheder ifølge iagttagere være logistikselskabet Geodis, der er ejet af de franske statsbaner SNCF.

Her peger man på, at de tyske statsbaner – Deutsche Bahn – er i gang med at sælge logistikselskabet DB Schenker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079