23948sdkhjf

Klar med en halv milliard til ferieby på kunstig ø

Års arbejde med en ferieby på en kunstig ø ud i fjorden i Ringkøbing nærmer sig en vigtig milepæl

Planer om en decideret ferieby på en kunstig ø ud i fjorden centralt i Ringkøbing, nanvgivet Raunonia, har fået skarp kritik. Men interessen for de 250 påtænkte feriehuse har omvendt været så stor, at der ifølge folkene bag feriestedsplanerne er 272 forhåndsreservationer, svarende til 544 mio. kr.

Det fortæller talsmand for gruppen bag feriebyplanerne, Finn Juhl, til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Realisering af Raunonia-projektet forudsætter dog en tilladelse fra Kystdirektoratet, og – hvis det bliver et ja – godkendelse fra politikerne i Ringkøbing Kommune.

Første skridt på den tilladelse-stige gør projektfolkene nu klar til at tage:

– Vi er millimeter fra at have ansøgningen klar. Derfor forventer jeg, at den bliver sendt afsted i den allernærmeste fremtid. Vi er glade for, at vi nu er nået så langt, så vi kan få en endelig afklaring, om myndighederne kan give os en tilladelse, siger Finn Juhl Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Lokale kræfter for og imod

Projektidéen om udvikling af havnen i Ringkøbing, som har fået form som ferieøen, startede i 2014 med arkitekt Bo Christensen fra Ringkøbing som idemand. Projektet er understøttet af ErhvervsVækst Ringkøbing, en forening med 40 lokale virksomheder, der hjælper forarbejdet til en eventuel etablering af Ranonia.

Til at realisere projektet skal der ifølge ErhvervsVækst Ringkøbing findes investorer, det være sig lokale eller eksterne.

Støtternes beretninger viser, at de 250 feriehuse vil kunne tiltrække 140.000 overnattende gæster årligt til Ringkøbing, hvilket vil øge turistomsætningen med 120 mio. kr.

I det kritiske hjørne har protestgruppen "Raunonia NEJ-TAK - Naturens Rige JA TAK" sat ind for at bremse projektet som i deres optik ”er for omfattende og vil have mange negative konsekvenser for byen, fjorden og borgerne.” Modstanden har blandt andet fået form af en underskriftindsamling imod Raunonia.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097