23948sdkhjf

Nyholm er søfartens fremtid

AFSTED TIL STORBYEN. Sådan har det lydt i århundreder, når unge mennesker vristede sig fri af hjemstavnen og rejste til storbyen for at finde ud af, om vingerne kunne bære. Sådan er det fortsat. København er en magnet. I storbyen kan man udleve sin drømme. 

MEN HVIS MAN drømmer om at komme til søs, forholder det sig stik modsat. Her er budskabet til de unge mennesker tværtimod, at de må søge ud i provinsen for at forfølge deres drømme. Dette er uholdbart. Specielt i en tid, hvor en stor del af nationens ambitioner skal forløses på havet i form af f.eks. energiøer, vindmølleparker og hvad den havbundne økonomi i øvrigt måtte bringe med sig. I København kan man forfølge sin drøm om at komme til søs via maskinmesterskolen ved Lyngby eller man kan søge ind på Søværnets Officersskole på Østerbro. Man kan også være blandt de få heldige, der slipper gennem nåleøjet og får plads på skoleskibet 'Georg Stage' og derigennem kan lade skibsassistent-uddannelsen blive adgangsbilletten til maritime eventyr. 

DET ER DERFOR særdeles velkomment, at der nu arbejdes på at gøre historiske Nyholm i København til et nyt knudepunkt for maritim uddannelse. Den historiske flådestation skal ifølge forslaget tilbyde en række efteruddannelser fra Marstal Navigationsskole, mens maskinmesterskolen i København vil lægge maritime og tekniske undervisningsaktiviteter på Nyholm. Det er en begyndelse. 

DET KAN IKKE nytte noget at pakke de maritime uddannelser væk. De skal placeres i de største byer. Maritim uddannelse er et altafgørende komponent i Danmarks grønne omstilling. Og det skal afspejles i de maritime uddannelser, som på ny skal trækkes frem i rampelyset, hvor alle kan se dem. Derfor må man håbe, at politikerne lytter efter idémændenes salgstale og udnytter den historiske mulighed. Holmen i København emmer af historie og tradition og har sømandskabet og flåden i centrum - et perfekt afsæt for en revitalisering af søfolkenes betydning for Danmark - denne gang med den grønne omstilling i centrum.        

Det kan ikke nytte noget at pakke de maritime uddannelser væk
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tysk havvind- og brintindustri lægger pres på regering for mere grøn brint
Forsvarsforlig giver håb for Søværnet
Brancheorganisationer bakker op omkring nyt forsvarsforlig
Norden vil sejle projektlast på sine bulkcarriere
Så meget tjente tidligere Desmi-ejer på at sælge sit livsværk
Færge er fortsat på værft efter weekendens uheld
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078