23948sdkhjf

Hafnia med i ny fond, der skal styrke den grønne innovation

Sammen med blandt andet Microsoft har Hafnia og Wilhelmsen lanceret en ny innovationsfond, der skal styrke den grønne innovation 

Studio 30 50 er navnet på et nyt venturepartnerskab i et samarbejde mellem Hafnia, Microsoft, DNV, IMC Ventures og Wilhelmsen.

Formålet med etableringen er at identificere nye løsninger, der kan adressere en bred vifte af grønne løsninger inden for den maritime industri, samtidig med at innovative forslag fra iværksættere kan finansieres.

Innovationschef i Hafnia, Shanker Pillai, vil stå i spidsen for det nye samarbejde, der som navnet antyder arbejder både med maritime klimaforbedringer i forhold til en reduktion i af klimagasser i 2030 og et stop i 2050.

Samarbejdet har også til formål at at tiltrække en ny type talent til den maritime sektor i form af iværksættere og nystartede virksomheder, der har en ambition om at løse komplekse udfordringer omkring emissionsreduktion, opbygning af en cirkulær økonomi, løsning af sociale problemer og den bredere ineffektivitet i forsyningskæden, som den maritime industri står over for, hedder det i en pressemeddelelse i forbindelse med etableringen.

Hafnia vil gennem Studio 30 50-partnere hjælpe iværksættere med at rejse kapital, hjælpe med produktmodning og udvikle skalerbare, bæredygtige forretningsmodeller.

- Tempoet stiger i digitaliseringen af den maritime industri, men for at opnå større effekt og bæredygtige resultater er det nødvendigt med et økosystem som Studio 30 50. IMC har til formål at skabe en positiv effekt gennem sine investeringer, og vi er glade for at arbejde sammen med ligesindede partnere for at drive innovation og iværksætteri, siger Axel Tan, Venture Partner, IMC Ventures i pressemeddelelsen.

Teknologisk støtte

Microsoft bliver den primære innovationspartner i Studio 30 50 gennem Microsoft for Startups Founders Hub-programmet, der er en platform, der giver startups gratis adgang til teknologi på tværs af Microsoft Cloud, værktøjer og ressourcer, de har brug for for at bygge og drive deres virksomhed herunder også GitHub Enterprise, Visual Studio Enterprise, og Microsoft 365.

Ved annonceringen af programmet understregede Hafnias innovationschef Shanker Pillai, det presserende behov for en kollektiv tilgang til at håndtere forandringer, ikke kun på et organisatorisk niveau men fra alle med interesse i at påvirke fremtiden for den maritime industri. 

Interesserede deltagere kan konsultere Studio 30 50 hjemmesiden, hvor de kan indsende deres ansøgning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Branchedirektør: Afgørende, at de maritime uddannelser spejler virksomheders behov
Blue Water langer ud efter rederiernes skattefordel: “Det skal jo være på lige vilkår”
Nobelprismodtager advarer skibsfarten om nedgang
DTU satser på synlighed: - Studerende skal have øjnene op for branchens udfordringer
Vigtigt skridt for milliardinvestering i Vordingborg Havn
Nor-Shipping 2023: Fiskekutter kåret som Årets Skib 2023
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095