23948sdkhjf

LEDER: Færre flystole - mere skønhed. Tak!

BLIVER DER FORTSAT bygget smukke skibe? Svaret må helt klart være et 'nej'. For nylig døde skibsdesigneren Tage Wandborg, 100 år gammel. Wandborg tegnede stregerne til den ene smukke færge - og det ene smukke krydstogtskib - efter det andet. Tjek selv, kære læser, de mange fotografier af Tage Wandborgs fantastiske skibe i den forrige udgave af nærværende brancheavis. Efter en sådan tour de force gennem skønhed, slankhed, enkelhed og elegance, kan ingen være i tvivl om svaret: Nej - der bliver vitterligt ikke længere bygget skibe i en liga, der kan matche Wandborgs. 

I DAG STÅR der flystole, kioskvarer, fladskærme, børstet stål, LED-belysning og franske hotdogs hen over hele sendefladen. Nye færger bliver jævnligt sat i drift i danske farvande. Der er sågar et par færger undervejs fra værfterne netop nu. Her ser interiøret nok shiny ud, men også jævnt trist - og det er tydeligvis præget af standardvarer fra asiatiske værfter.   

MED MØBLEMENT og aptering sendte man i Wandborgs tid et signal til omverdenen om, at skibet var et symbol på skibsrederens omsorg for sine rejsende. En påmindelse om, at med denne nybygning var skib og passagerer bundet til hinanden gennem de næste, måske, 20 eller 30 år. Dette perspektiv fordrede respekt for detaljen. Derfor fandt man en designer, der mestrede den svære kunst at skabe det smukke og levedygtige. Man ringede til Tage Wandborg, med andre ord. 

DET SAMME GØR sig gældende på de ydre linjer. Den slankhed og elegance, som var Tage Wandborgs særkende, er i dag forsvundet. Der bliver tegnet - og bygget - flere krydstogtskibe end nogensinde før. Men et eller andet sted i processen har det elegante og underspillede tabt kampen til det opulente og højtråbende. Men korreks mig endelig, hvis jeg tager fejl, kære læser. Tjek selv strømmen af nye færger og krydstogtskibe, som jævnligt bliver omtalt her på sitet. Kan I finde nogen, der kan konkurrere med Wandborgs skibe? Guess not.   

I dag står der flystole, kioskvarer, fladskærme, børstet stål, LED-belysning og franske hotdogs hen over hele sendefladen
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078