23948sdkhjf

Tredjestørste havn fastholder omsætning trods tabt rederi

Aalborg Havn har som er en del af Port of Aalborg-koncernen tangeret sin årsomsætning, selv om havnen måtte sige farvel til et næsten 50 års langt samarbejde om Grønlandstrafikken i Aalborg, da det sidste skib fra Royal Arctic Line sejlede fra Aalborg havn midt på sommeren.

Vores forretningsmodel er robust som følge af vores strategiske udvikling over de seneste 10-15 år bestyrelsesformand Lasse Frimand Jensen

Port of Aalborg, som kalder sig landets tredjestørste erhvervshavn, havde i 2022 en omsætning på 239,5 mio. kr., hvilket lige nøjagtigt overgår omsætningen fra 2021 på 239,2 mio. kr., mens bundlinjen ramte 66,6 mio. kr. 

Den udvikling er tilfredsstillende, mener havnen, selvom den godt kan mærke tabet af en så stor kunde. 

- 2022 var på mange måder et ekstraordinært år både i verden og hos os. Selvom vi selvfølgelig kan mærke det, når et så stort og langvarigt kundeforhold forsvinder, viser regnskabet, at vores forretningsmodel er robust som følge af vores strategiske udvikling over de seneste 10-15 år, hvor vi blandt andet har investeret massivt i vores erhvervspark og multimodale logistikfaciliter, siger bestyrelsesformand Lasse Frimand Jensen i en pressemeddelelse.

Thulesen Dahl: Ikke mærket øvrigt udsving på gods

Også krigen i Ukraine og den efterfølgende udvikling i verdensøkonomien har spillet ind i Port of Aalborgs 2022. De stigende oliepriser har udfordret markedet for olieoplag, hvilket sammen med de faldende containergodsmængder relateret til Grønlandstrafikken har påvirket havnens forretning.

- Til gengæld har vi ikke mærket større udsving på de øvrige godstyper sammenlignet med 2021, og interessen for at etablere sig og udvide sin forretning i vores voksende erhvervspark er fortsat meget høj. Derudover har vi som mange boligejere og virksomheder udnyttet de markante rentestigninger til at konvertere nogle lån og dermed reducere vores gældsforpligtelser, hvilket har påvirket regnskabet i positiv retning, fortæller Kristian Thulesen Dahl, der startede som adm. direktør hos Port of Aalborg i august 2022, i meddelelsen.

Port of Aalborg ejer 4,2 mio. kvm. erhvervsareal med tilhørende kajanlæg og infrastruktur samt knap 200.000 kvm. kontor- og lagerbygningsareal til udlejning. Og 2022 bød på fortsat udvikling af koncernens erhvervspark på Østhavnen. I 2022 er der færdiggjort byggeri på 16.000 kvm, ligesom koncernen har erhvervet en industribygning på 10.000 kvm. Port of Aalborg kunne i 2022 desuden indvie en kajforlængelse på hele 100 meter.

Søger nye rederier efter farvel til Grønland

Grønlandsaktiviteternes farvel har skabt mulighed for en ny start for containertrafikken ind og ud af Nordjylland. Port of Aalborg har per 1. januar 2023 overtaget driften af Østhavnens containerterminal, der har faste ugentlige anløb fra Unifeeder. Og koncernen har sat alle sejl ind på at tiltrække flere store containerrederier til Aalborg, hedder det i pressemeddelelsen.

Port of Aalborg deltager aktuelt i en række projekter inden for power-to-x og CO2-fangst og underskrev i 2022 en hensigtserklæring med European Energy om etableringen af et nyt power-to-x-anlæg på havnen, der efter planen skal producere op mod 75.000 tons e-metanol om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093