23948sdkhjf

Klimapartnerskabet for Det Blå Danmark har fået ny formand

Topchefen i A.P. Møller-Mærsk, Vincent Clerc, er udpeget til ny formand for Klimapartnerskabet for Det Blå Danmark og bliver nyt medlem af Grønt Erhvervsforum, der blandt andet leverer rådgivning til regeringen.

Vincent Clerc erstatter forhenværende formand Søren Skou, som overdrager formandsskabet, da han har fratrådt sin stilling hos A.P. Møller – Mærsk. Det fortæller Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

- Først og fremmest vil jeg gerne takke Søren Skou for hans arbejde med klimapartnerskabet og de mange gode anbefalinger, som partnerskabet har udarbejdet til regeringen. Nu er stafetten givet videre til Vincent Clerc, der med sine mange år i A.P. Møller-Mærsk vil være en god ambassadør for den grønne omstilling i Det Blå Danmark. Med ham som formand, står vi stærkt i det videre arbejde med klimapartnerskaberne, siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) i forbindelse med udpegningen.

Vincent Clerc er på sin side parat til at tage udfordringen med den grønne omstilling op.

- Det er en kæmpe udfordring at transformere industrien, og som førende søfartsnation har vi et ansvar for at tage lederskab på dette område. Der er behov for et stærkt samarbejde på tværs af industrier, og mellem det offentlige og private, og vi har et godt fundament i Danmark med en tradition for at løse store samfundsproblemer i fællesskab. I Mærsk er vi glade for at kunne bidrage, og jeg glæder mig til at fortsætte det gode arbejde, siger Vincent Clerc, CEO A.P. Møller – Mærsk.

Klimapartnerskabet for Det Blå Danmark arbejder med at bidrage til løsningen sammen med partnere, kunder og lovgivere med en vision om, at Danmark skal være et internationalt foregangsland for klimavenlig skibsfart. Det skal ske gennem fortsatte energieffektiviseringer, investeringer i nye løsninger og samarbejde på tværs af dansk erhvervsliv, hvor Det Blå Danmark skal udnytte de kommercielle muligheder i den globale grønne omstilling af skibsfarten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112