23948sdkhjf

Skandinavisk satsning: Mere fragt på bane til/fra Tyskland

Der skal flyttes endnu gods mellem Skandinavien og Tyskland – og det skal ske med jernbane.

Derfor går den islandske rederi- og logistikvirksomhed Samskip og jernbaneselskabet TX Logistik sammen med Duisburg Gruppen om at investere i CT-terminalen, som ligger i den tyske indlandshavn Duisburg-Hohenbudberg.

De tre partnere vil grundlægge et nyt firma - "Ziel Terminal GmbH" – som vil overtage lejemålet af CT-terminalen. Initiativet er dog betinget af godkendelse af de europæiske konkurrencemyndigheder, siriver parterne i en fælles pressemeddelelse.

- Duisburg-terminalen er placeret i en strategisk geografisk position i hjertet af Tyskland i et vigtigt industriområde langs Europas vigtigste handelsudvekslingsakse. At være en del af den aktieejerstruktur, der skal administrere den, betyder, at vi kan garantere vores kunder forbedret servicekvalitet og større transporteffektivitet, siger Gianpiero Strisciuglio, der er CEO i Mercitalia Logistics, der er medejeer af TX Logistics.

TX Logistik i øjeblikket en rute mellem Duisburg og Katrineholm i Sverige for Samskip to gange om ugen. Det er udsigten til en udvidelse af den rute, som Samskips adm. direktør Kari-Pekka Laaksonen ser mulighed for.

- Desuden vil samarbejdet yderligere cementere brug og vækst af jernbanemodalitet, udtaler han.

- Det langsigtede partnerskab vil derfor bane vejen for bæredygtig vækst og udvidelse af vores forretningsmodel.

Det 140.000 kvadratmeter store terminalanlæg i Duisburg-Hohenbudberg har syv omladningsspor, hver 720 meter lange, to rangerspor og to højtydende portalkraner til omladning mellem vej og jernbane. Den årlige håndteringskapacitet er op til 250.000 lasteenheder.

- Ved i fællesskab at udnytte potentialet kan vi løbende udvikle terminalen og få succes sammen. Dette vil skabe yderligere håndteringskapacitet på Duisburg-terminalen, siger adm. direktør for Duisport, Markus Bangen.

FAKTA OM: Duisburg

  • Duisburg er en af Tysklands største havne.
  • Den ligger ved Rhinen i hjertet af Tyskland.
  • Havnen er arbejdsplads for omkring 36.000 mennesker, som er beskæftiget i cirka 250 virksomheder.
  • Havneområdet strækker sig fra Ruhrort op ad Rhinen til Rheinhausen – en strækning på over 40 kilometer og omfatter 21 anløbsbroer.
  • Årligt passerer omkring 3,6 millioner containere (TEU) igennem havnen, som gør den til verdens største indlandshavn.

Kilde. Duisburg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078