23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hurtigere og sikrere med digital systemovervågning

Med støtte fra ABB har fjernvarme- og elproducenten Söderenergi i Södertälje digitaliseret sin virksomhed og automatiseret manuelle arbejdsopgaver.

Resultatet er mere tidseffektiv vedligeholdelse og sikrere drift på Sveriges mest moderne fjernvarmeanlæg.

Fjernvarmeproducenten Söderenergi overvågede tidligere sine systemer manuelt, hvilket gjorde arbejdet både kompliceret og ineffektivt. Men det seneste år har energivirksomheden digitaliseret og automatiseret systemadministrationen med støtte fra ABB’s servicebaserede softwareplatform ServicePort. Resultatet er tidseffektiv vedligeholdelse og overvågning samt øget sikkerhed.

- Som jeg ser det, er den store fordel, at vi har fået et værktøj, der fortæller os, hvordan vores automationssystemer har det. Selvfølgelig har vi beskæftiget os med de her problemer tidligere, men det var tidskrævende. ServicePort gør alting enklere, fortæller Magnus Arnersten, der er leder af automationsgruppen i Söderenergis produktionsenhed.

ABB’s ServicePort giver Söderenergi automatisk systemdiagnostik i realtid
- ServicePort samler hele tiden informationer fra vores 800xA-system og giver os overskuelige data. Nu kan vi nemmere se, om der skulle være problemer i vores systemer, og vi ved bedre, hvor vi skal koncentrere indsatsen i fremtiden. I aftalen indgår også et værktøj, der hjælper os til at opdage reguleringskredse, som ikke er fuldt optimerede. På den måde kan vi i fremtiden spare penge ved at have effektive reguleringer. Overgangen fra manuel til automatisk diagnostik har ikke bare forenklet vedligeholdelsesarbejdet og overvågningen af Söderenergis 10 800xA-systemer. Den har samtidig banet vejen for en mindst lige så vigtig opgradering af IT-sikkerheden.

- Typisk kører automationssystemer i industrivirksomheder ikke det seneste operativsystem eller den nyeste software. Tit kører man videre med gammel software i mange år, og det er ikke altid, operativsystemet bliver regelmæssigt opdateret med ny sikkerhedspatches. Man tør ikke opdatere virusbeskyttelsen, fordi der er risiko for, at virusbeskyttelsen, hvis ikke den er verificeret af fx ABB, ved et uheld kan påvirke eller i værste fald nedlukke produktionen. Men her får vi en ydelse, hvor ABB verificerer, at den seneste virusopdatering fungerer med vores software. Det betyder, at vi kan vedligeholde vores systemer på en sikker og moderne måde, forklarer Magnus Arnersten.

For ham og Söderenergi er fordelene ved den ny serviceaftale indlysende.

- Takket være denne aftale er vi mere forberedte og bedre rustede end nogensinde. Vores eget automationsberedskab kan nu nemt få hjælp fra ABB døgnet rundt – via fjernovervågning (Remote Service) eller ved besøg af ABB-teknikere.  Virusbeskyttelsesdelen er ligeledes utroligt vigtig. Vi vidste, at vi længe havde haft en blottet flanke i form af netop IT-sikkerheden i vores automationssystemer og vi havde et behov for at forbedre os, og det gør vi nu, tilføjer han.

Det gjorde ABB
Implementerede den softwarebaserede serviceplatform ServicePort hos Söderenergi som en del af en mangeårig serviceaftale. I aftalen indgår tjenesterne System 800xA Performance Service (overvågning af styresystemernes ydelse og funktionalitet), Cyber Security Monotoring Service (tilstandsovervågning og IT-sikkerhed), Loop Performance Monitoring Service (overvågning og optimering af reguleringskredse) samt Security Update Service (automatiseret håndtering af godkendte sikkerhedsopdateringer og virusbeskyttelsesfiler). Desuden bistår ABB med fjernsupport på automationssiden via en dedikeret linje til Söderenergi.

Söderenergi
Fjernvarme- og elproducent i Södertälje. Producerer fjernvarme til ca. 300.000 personer i det sydlige Stockholm og elektricitet svarende til forbruget hos ca. 100.000 husstande.

 

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.097