23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Truckladerum

Behovstyr ventilationen og spar på energien!

Lagerhaller, godsterminaler, produktionsvirksomheder etc… har ofte en del eldrevne gaffeltrucks der kører en stor del af døgnet. Dette kræver meget energi og derfor skal truck-batterierne med jævne mellemrum genoplades. Opladningen foregår oftest i et særligt ladeområde hvor der er plads til flere trucks ad gangen. I forbindelse med opladningen er der risiko for at brintudviklingen fra batterierne bliver så høj at der udvikles eksplosionsfarlig knaldgas.
For at minimere risikoen for at brintkoncentrationen bliver for høj kan man vælge at ventilere sig ud af problemet – ofte med store energiomkostninger til følge, eller at installere et AGA anlæg i ladeområdet. Derved styres ventilationen efter behov og der spares på varmeregningen!


Hos DSV har man valgt at installere AGA anlæg i flere af deres truckladeområder. Ladeområdet overvåges om der udvikles for meget brint. I tilfælde af at luftens indhold af brint når op på 5% LEL, aktiveres ventilationsanlægget automatisk. Ved 25 % LEL afbrydes elforsyningen straks, og opladningen af batterierne ophører.
Løsningen ved at installere AGA anlæg har gjort at DSV har begrænset ventilationen til et minimum hvilket giver en besparelse på minimum 50.000 kWh pr. år. Derudover spares der også energi ved at overskudsvarmen fra ladeområderne genanvendes og ikke sendes ud i det fri

Geopal System A/S
Skelstedet 10B
2950 Vedbæk
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK79120618
P nummer: 1002572148

Send til en kollega

0.046