23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BP installerer ABB’s hurtigopladere på tankstationer

Hurtigopladere vil blive en del af den landsdækkende opladningsinfrastruktur til elbiler i Holland.

ABB, som er førende inden for power- og automationteknologi, er begyndt at installere hurtigopladere til elbiler på udvalgte BP tankstationer i Holland som et led i et landsdækkende forsøgsprojekt.

For nyligt installerede ABB de første Terra DC-systemer i centrum af Utrecht, som åbnes officielt i morgen den 30. november. En anden oplader vil blive installeret på en BP tankstation i Rotterdam i december, og to mere følger på steder, der vil blive oplyst i begyndelsen af næste år. BP har en hensigtsaftale med den hollandske elbil-opladeroperatør The New Motion om at drive BPs opladere, som et led i et større netværk af jævnstrømsopladere i hele Holland. Prestige GreenCab, et hollandsk taxaselskab med en stor flåde af elbiler, tog initiativet til installationerne i Utrecht.

ABB’s Terra-opladerstationer kan oplade et EV-batteri på blot 15 til 30 minutter – sammenlignet med otte timer, når man bruger et almindeligt stik med vekselstrøm. ABB skal installere to typer Terra-opladere for at opfylde kapacitetskravene på de forskellige BP tankstationer. Multi-port Terra Base Station 100.2 kan oplade to biler samtidig og er ideel på steder, hvor man forventer en stigning i antallet af elbiler i løbet af de kommende par år. Terra 51 er en enkelt-port-oplader designet til steder med almindelig trafik.

“Efterhånden som markedet vokser, og nye elbilermodeller kommer på markedet, forventer vi at se en stigende grad af segmentering. Vores fremtidssikrede løsninger er designet til at understøtte forskellige typer af opladere samt forskellige forretningsmodeller og alle nuværende og fremtidige tilslutningsstandarder i samme netværk”, sagde Remo Luetolf, chef for ABB’s Power Electronics & Medium Voltage Drives, som udvikler hurtigopladende infrastrukturer til elbiler.

“Vi er nødt til at holde vores 20 elbiler i gang hele dagen og har ikke råd til at vente otte timer på at få opladet et batteri. Hurtigopladning er løsningen. Derfor er vi meget interesserede i at få etableret en aftale med BP”, sagde George Jansen, CEO hos Prestige GreenCab. “GreenCab har finansieret en af de to opladere i Utrecht og har haft en aktiv rolle i lanceringen. Det hurtigopladende netværk til elbiler i Utrecht giver vores biler større frihed og fremmer samtidig accepten af elbiler, da det kan bruges af alle.”

Alle Terra-systemer i ABB’s hurtigt voksende globale installationer har en række tilslutningsfunktioner, som hjælper serviceoperatørerne med at drive deres netværk mere effektivt. fx vedligeholdelse, softwareopdatering og brancheførende oppetid på basisnetværket. ABB’s tilslutningssystemer er kompatible med OCPP (Open Charge Point Protocol) og andre almindeligt brugte standarder til back-office integration, hvilket giver mulighed for brugerverificering og autorisation i realtid og en række andre funktioner, som operatørerne bruger for at yde bedre service. I netværket The New Motions vil kunderne få RFID-kort (Radio-Frequency Identification), som kan bruges til verifikation på alle opladere i den landsdækkende infrastruktur.
For flere oplysninger kontaktes:


ABB (www.abb.com) er førende inden for power- og automationteknologier, der forbedrer forsynings- og industrivirksomheders ydeevne med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB koncernen driver virksomhed i omkring 100 lande og har ca. 130.000 medarbejdere.

For flere oplysninger kontaktes:
ABB A/S
Marianne Holstein Lindorff
Marketing and Communications
Tlf.: 4450 4303
Marianne.holstein@dk.abb.com

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.062