23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB lancerer AC- & DC-hurtiglader til den næste bølge af elbiler

ABB har netop lanceret Terra Smart Connect Duo, den første 20 kW AC- & DC- hurtiglader, der er testet til at oplade Daimler smart electric drive og Renault Zoe med vekselstrøm samt biler med ChaDeMo-stik

Ny 22 kW AC- & DC-hurtiglader udviklet i henhold til standarderne EN 61851-1:2010 og CHAdeMO

Dokumenteret kompatibilitet med de nuværende og den kommende version af elbiler i Europa, herunder Daimler smart electric drive, Renault Zoe og alle 2013 CHAdeMO køretøjer.

Unikt AC- og DC-kompatibelt design giver elbilister 30-120 minutters AC- eller DC-hurtigladning

ABB, den førende koncern inden for kraft- og automationsteknologi, har netop lanceret Terra Smart Connect Duo, den første 20 kW AC- & DC- hurtiglader, der er testet til at oplade Daimler smart electric drive og Renault Zoe med vekselstrøm samt biler med ChaDeMo-stik, som fx Nissan EV200, Mitsubishi Outlander, Citroën Berlingo og Peugeot Partner.

Terra Smart Connect Duo kan lade med jævnstrøm og vekselstrøm og har et opladerkabel til vekselstrøm, der gør det nemmere for kunderne. Den kan nemt udvides med ABB’s vægmonterede satellitsystem, som gør den til den mindste og mest alsidige hurtiglader på markedet i øjeblikket. Terra SC Duo vil kunne leveres i hele Europa. Det vægmonterede satellitsystem vil kunne fås senere i år og giver mulighed for kompatibilitet med ethver el- eller plug-in-hybrid-bil.

Med 30-120 minutters opladningstid er Terra Smart Connect Duo et oplagt valg for flåde- og infrastrukturejere, der er interesserede i at komme ind på det voksende marked for opladning af elbiler, og komplementerer ABB’s eksisterende portefølje af hurtigladere til segmenterne hovedvej, handel og kontor. Lanceringen af Terra Smart Connect Duo understreger ABB’s føreposition inden for nye opladerstandarder.

Terra Smart Connect Duo kombinerer rentabilitet med funktionelt design og avanceret teknologi. Den nettilsluttede Terra Smart Connect Duo er kompatibel med enhver netværks- eller betalings- og faktureringsplatform via åbne standardgrænseflader som den anerkendte OCPP (Open Charge Point Protocol), der sikrer nem betaling via smartphone, parkeringsterminaler, RFID-kort eller pinkodeadgang.
Terra SC Duo’s smarte tilslutning giver mulighed for fjernmonitorering, proaktiv vedligeholdelse og funktionsopgradering, og giver infrastrukturejerne de nødvendige værktøjer til at indsamle kundespecifikke statistikker og rapporter.

“Vi mener, det er vigtigt at tilbyde samme brugeroplevelse til ejere af biler, hvad enten de oplader med jævnstrøm eller vekselstrøm uanset tilslutningsstandard og kommunikationsprotokoller,” siger Hans Streng, direktør for ABB’s EV Charging Infrastructure. “ABB vil understøtte alle relevante opladningsstandarder, som indføres af bilfabrikanterne. ”

Tidligere i år demonstrerede ABB med succes en funktionel prototype på en Combo DC-hurtiglader, som forventes at være standard for de første billeverancer i andet halvår 2013 og fremefter. Denne blev også vist på eCarTec.

Hen imod slutningen af 2019 skønner ABB, at markedet for opladningsløsninger vil nå 1 mia. USD. Siden lanceringen af Europas første kommercielt drevne hurtiglader i maj 2010 har ABB leveret og installeret hundredvis af opladere i Estland og Belgien i et forsøg på at fremme og udbrede e-bilisme.
ABB (www.abb.com) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer forsynings- og industrivirksomheders ydeevne med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 145.000 medarbejdere. I ABB i Danmark er vi ca. 600 medarbejdere.

For flere oplysninger kontakt:
ABB A/S
Direktør for Smart Grids i Danmark: Per Rømer Kofod
Tlf: 2140 2733

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.062