23948sdkhjf

Stor interesse for system til løft af vindmøllekomponenter

| Medlemsnyhed | Indrykket af ENABL A/S

ENABL’s løsning til løft af offshore vindmøllekomponenter fra flydepramme til jack-up skibe oplever stor opmærksomhed fra kunder.

Siden lanceringen sidste år af Load Stabilizer har ENABL videreudviklet på løsningen sammen med kunder. Dialogerne med kunderne er afgørende for modningen af produktet og for at identificere og minimere de projektrisici, der ligger forude. For at optimere designet af udvalgte komponenter udfører ENABL yderligere simuleringer.

ENABL er også i gang med at modtage et overensstemmelsescertifikat fra DNV.

Optimerer udnyttelsen af jack-up skibe
Eltronic Wind Solutions A/S (som nu er en del af ENABL A/S) og FORCE Technology har udviklet løsningen Load Stabilizer til løft af vindmøllekomponenter fra flydepramme til jack-up skibe. Dette projekt vil optimere udnyttelsen af de dyre jack-up-skibe ved at forkorte tiden i havne og i transit mellem havnen og installation site. Med denne løsning er det også muligt at overholde Jones Act i USA. Projektet støttes af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).

Offshore vindbranchen vil i USA snart stå over for en udfordring med logistikken for vindmøllekomponenter, idet de installationsmetoder, der anvendes i EU og resten af verden, ikke kan anvendes i USA på grund af Jones Act. I henhold til Jones Act skal varer, der transporteres mellem havne i USA, fragtes på skibe, der er bygget, ejet og drevet af amerikanske borgere. Antallet af installationsskibe, der lever op til Jones Act, og som er i produktion, vil ikke kunne opfylde behovet, og der er brug for et feeder barge-system, hvor installationsskibe, der ikke lever op til Jones Act, kan anvendes.

Løsning baseret på passive systemer
ENABL's CEO, Thomas Hedegaard, siger om Load Stabilizer-systemet:

"ENABL har mange års erfaring med stabilisering af offshoreløft, og dette kombineret med erfaring med udvikling af løfteudstyr til vindmølleindustrien og en innovativ kultur har gjort os i stand til at udvikle en sikker løsning, der er omkostningseffektiv, både hvad angår anskaffelse, drift og vedligeholdelse. Løsningen er unik, fordi den er baseret på passive systemer, der forbruger et minimum af energi, og som samtidig kan anvendes ved kraftigere vind og større bølger end noget andet system på markedet", siger Thomas Hedegaard.

Kan anvendes under havforhold med bølgehøjder på 2,5 meter
 Load Stabilizer-systemet kan anvendes under havforhold med signifikante bølgehøjder på 2,5 meter. Det kan lade sig gøre takket være en kombination af et quick-release clamp system og en passiv bevægelseskompensator til variabel belastning. Dette sikrer, at vindmøllekomponenten løftes væk fra prammen uden risiko for, at den rammer prammen. Desuden læsses kranen og vindmøllekomponenten på en sikker og kontrolleret måde uden store dynamiske belastninger af kranen. Den nye løsning er udviklet på baggrund af allerede velkendte løsninger inden for offshoreolieindustrien, der kombineres med innovative løsninger fra ENABL for at opfylde kravene. Det udvidede operationsvindue for feeder barge-systemet og den reducerede tid til genlæsningsprocessen medfører store fordele for kunderne. 

ENABL leverer i øjeblikket Tagline Systemer til installation af vindmøller og har en markedsandel på ca. 90% i verden eksklusiv Kina. Kunderne til Load Stabilizer-systemet vil være de samme som til Tagline Systemer.

ENABL forventer, at teknologien primært vil blive anvendt til de kommende installationer af 30 GW i USA.

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
ENABL A/S

Kilde Alle 4
8722 Hedensted
Danmark
ENABL A/S

Send til en kollega

0.094