23948sdkhjf

Største civile hospitalsskib tilgang til udfordrende havne

| Medlemsnyhed | Indrykket af ABB A/S

ABB-teknologi giver verdens største civile hospitalsskib tilgang til selv de mest udfordrende havne

ABBs Azipod®-fremdrift skal hjælpe Global Mercy™ til at komme ind i mindre tilgængelige havne ud for den afrikanske kyst. Desuden vil vibrationer og støj blive reduceret, hvilket er afgørende for komforten for de op til 200 patienter og medicinsk personale der er ombord.

Med omkring 5 milliarder mennesker globalt som ikke har tilgang til kirurgisk behandling, bruger den internationale hjælpeorganisation Mercy Ships hospitalsfartøj til at udføre operationer og give medicinsk hjælp gratis til personer som har begrænset adgang til sundhedstjenester. Det nyeste Mercy Ships-fartøj, verdens største, specialbyggede, civile hospitalsskib, Global Mercy, blev leveret af Tianjin Xingang Shipyard i Kina ved en officiel ceremoni den 24. juni 2021. Global Mercy er udstyret med to ABB Azipod® fremdriftsenheder, som en del af en omfattende leverance af elektriske, digitale og opkoblede løsninger til optimering af driften.

Havne med smalle passager og lav dybde

Azipod®-systemet er kendt for sin overlegne manøvreringsevne, muliggjort af 360-graders rotation. Systemet hjælper skibet på 174 meter med at navigere gennem smalle passager og lægge til kaj i havne med lav dybde. Havne som er mindre tilgængelige for andre fartøjer. Da mange afrikanske havne har for lav dybde til store skibe og har ingen eller begrænset adgang til slæbebåde kan denne funktion i Azipod®-fremdrift systemet vise sig at være afgørende for Global Mercys evne til at levere sundhedsydelser til dem der har brug for disse. Desuden minimerer Azipod®-systemets banebrydende design støj og vibrationer, og sørger for et roligere ophold for patienter og mandskab om bord.

Designet af Deltamarin, og med Stena RoRo som ansvarlig for specifikationer og projektledelse, vil Global Mercy indeholde seks operationsstuer, sengeafdelinger med plads til  200 patienter, generelle polikliniske faciliteter, øjenafdeling, tandklinikker og eget laboratorium. Fartøjet forventes at sejle afsted for at tilbyde gratis sundhedstjenester på sin første medicinske opgave i Afrika syd for Sahara i 2022. Mercy Ships sejler ud med hjælpeorganisationens eksisterende fartøj Africa Mercy og kommer dermed til at kunne mere end fordoble kapaciteten.

- I tillæg til at tilbyde et komfortniveau på højde med et højkvalitets krydstogtsskib, tilbyder  hospitalsskibet kirurgiske indgreb, derfor er det afgørende at viberationerne holdes på et minimum, siger Per Westling, administrerende direktør, Stena RoRo. - I forsøg på havet var ydelsen med ABBs Azipod® fremdrift rigtig gode, og overgik forventningerne om rolig og kontrolleret skibsfart.

Fjernovervågning

- Global Mercy vil forandre livet for mennesker som ellers ikke ville have adgang til sundhedstjenester af høj kvalitet, og vi er stolte over at være involveret i et så bemærkelsesværdigt projekt, siger Juha Koskela, leder af  ABBs marineforretning. - Vi er sikre på at Azipod® fremdrift vil bidrage til en sikker og vellykket medicinsk behandling om bord og give Global Mercy mulighed for at støtte mennesker i områder som ellers ville være for udfordrende at få adgang til.

Azipod®-systemet kommer færdigt til værftet, og er betydeligt enklere at installere end et traditionelt fremdrivningssystem. Systemet tilsluttes direkte ind i fartøjets skrog. - Enkel installation af Azipod® fremdriftssystem har været en afgørende faktor, sammen med vores tidligere vellykkede samarbejde med ABB om andre passagerskibsprojekter, siger Haibo Mao, leder for konstruktion hos Tianjin Xingang Shipyard.

I tillæg til de to 2,85 megawatt (3,821 hk) Azipod®-enheder inkluderer ABBs leverance generatorer, elektrisk bryderanlæg, transformere og drives, samt kontrolsystem og ABB Ability™ Marine Remote Diagnostic System, som detekterer fejl umiddelbart og muliggør fejlretning om bord.

24/7-support

Når  Global Mercy kommer i drift, vil skibet have  støtte fra ABB Ability™ Collaborative Operations Centers, som betjener over 1000 skip over hele verden hele døgnet. Fra disse centre overvåger ABB-eksperter skibssystemer, koordinerer diagnostik af udstyr og tilbyder prediktive vedligeholdsydelser, med 24-timers, global, teknisk support. Denne support er vigtig for flydende hospital, der har behov for høj pålidelighed og kræver de højeste sikkerhedsstandarder.

Siden 1977 har Stena RoRo ledet udviklingen af nye marine RoRo-, last- og passagerkoncepter. Vi er specialister i specialbyggede fartøjer, samt standardiserede RoRo- og RoPax-skipe. Selskabet udlejer femten skibe til operatører over hele verden, både til andre Stena-selskaber og tredjepart. Stena RoRo har fremfor alt specialiseret sig i at anvende sin tekniske ekspertise på design og produktion af nye skibe og konvertering af eksisterende skibe for at levere skræddersyede transportløsninger til sine kunder. Vi kalder dette ”Stenability”. Siden 2013 har vi stået for udformning og færdiggørelse af Mercy Ships nye hospitalsfartøj Global Mercy - verdens største civile hospitalsskib. www.stenaroro.com

For  yderligere information kontakt:

Jacob Lundholm på mail: jacob.lundholm@dk.abb.com  eller mobil: 2070 6195

Nybygninger:
Michael D Christensen på mail: michael.d.christensen@dk.abb.com eller mobil: 2012 0848

Marketing & Kommunikation
Marianne Holstein på mail: marianne.holstein@dk.abb.com eller Mobil: 4010 4303

ABB er en førende global teknologivirksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid. Ved at forbinde software med porteføljen af elektrificeringsprodukter, robotter, automation, motorer og frekvens-omformere, løfter ABB de teknologiske grænser op til nye højder. ABB’s succes bygger på mere end 130 års ekspertise og drives af 110.000 dygtige medarbejdere i over 100 lande.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ABB A/S

Meterbuen 33
2740 Skovlunde
Danmark
ABB A/S

Send til en kollega

0.078