23948sdkhjf

Norden sælger handy-tanker og køber to nye skibe

Som et led i den løbende optimering af flåden har Norden købt to skibe og solgt et enkelt. 

På salgsfronten er der tale om det 2014-byggede handysize-tankskib 'Nord Geranium' med en kapacitet på 39.826 t.dv., der blev leveret til sine nye ejere i slutningen af november 2019. 

I stedet har rederiet købt to MR-tankskibe, der blev leveret i slutningen af december. De to skibe har fået navnene 'Nord Himalaya' og 'Nord Andes'. Der er tale om to søsterskibe på 182 meters længde og en kapacitet på lige under 50.000 t.dv, som er bygget i 2011. 

I en pressemeddelelse oplyser Norden, at rederiet fortsat vil være aktivt inden for køb og salg af skibe, da man løbende ønsker at optimere virksomhedens portefølje af ejede skibe.

Norden forventer samtidig, at tankmarkedet vil være stærkt i det meste af 2020. Det skyldes især, at raffinaderierne sætter produktionen op for at kunne levere kompatibelt brændstof som følge af IMOs nye svovlregulativer, der trådte i kraft ved årsskiftet.    

- Vi drives af de muligheder, vi ser i markedet, siger Nordens adm. diektør Jan Rindbo i meddelelsen og fortsætter:

- Hvis vi skal blive ved med at være en fleksibel og handelsorienteret virksomhed, er det afgørende, at vi løbende optimerer vores flåde.

Norden opererer 59 tankskibe gennem Norient Product Pool – 23 ejede skibe, 23 indbefragtede skibe og 13 kommercielt opererede skibe.      

Norden afviser over for Søfart at oplyse prisen på de tre handlede skibe.

Læs også: Norden-topchef: Handelskrig kaster skygge over ellers lovende 2020

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095