23948sdkhjf

Elsket lodsbåd solgt efter 50 års tjeneste

Lodsbåden Skaw Pilot 1 var den største af sin art i Skandinavien, da den i 1967 blev indsat ved Skagen Lodsstation. Nu er det 77 Bt. store fartøj solgt til en privat køber.

Efter 50 års tro tjeneste har lodsbåden Skaw Pilot 1 været i nærkontakt med store, kommercielle skibe for sidste gang. Helt indtil nu har båden været det foretrukne fartøj, når personalet fra Lodsstation Skagen skulle ud i hårdt vejr, men en maksimal hastighed på 12 knob var ikke længere nok.

- Vi anskaffede en mere moderne båd i 1987, og lige siden har vi benyttet "Skaw Pilot 1" som reservebåd og den primære båd i hårdt vejr, fortæller Søren Westerskov, der er lodschef for DanPilot, som med hovedsæde i Svendborg styrer alle danske lodsstationer, til Nordjyske

Ifølge Nordjyske blev Skaw Pilot 1 bygget i 1967 på Ørskov Stålskibsværft. Prisen var 1,1 mio. kroner, men staten ville ikke give tilskud til Skagen Lodsstation, som dengang var på private hænder. Det endte med, at de 16 lodser satsede alt og kautionerede for skibet, der er på 77 Bt. var det største fartøj af sin art i Skandinavien dengang.

- De nyere både er mest skabt til godt vejr og fladt vand, mens Skaw Pilot 1 kan gå ud i al slags vejr. Jeg har aldrig været ked af at sejle ud i hende, siger Flemming Nielsen, der blev lods i 1979 og takkede af i 2009, til Nordjyske.

Den gamle lodsbåd blev udbudt til salg hos Yachtbroker Midtjylland, som kaldte den for "et stykke vaskeægte Danmarks-historie". Nu er båden solgt til en privat, tysk køber, som vil bruge den til lystfartøj. Prisen var 895.000 kroner, oplyser Yachtbroker til Søfart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156