23948sdkhjf

HØJDEPUNKTER FRA 2017: Esvagts topchef skiftede til Blue Water

I et opsigtsvækkende skifte forlod Søren Nørgaard Thomsen Esvagt til fordel for Kurt Skous shippinggigant i september. Nu skal to stærke personligheder samarbejde om kursen
51-årige Søren Nørgaard Thomsen forlod offshore-rederiet Esvagt efter syv år. Han bliver dog i Esbjerg og skal i fremtiden være topchef for 1.500 medarbejdere - han skal stå i spidsen for Blue Water Shipping som CEO.

Her skal han afløse firmaets grundlægger Kurt Skov, som dermed vender tilbage til rollen som arbejdende bestyrelsesformand for Blue Water Shipping, som han grundlagde i Esbjerg i 1972.

Søren N. Thomsen har haft en lang karriere som leder indenfor shipping- og rederibranchen i Mærsk - heraf 15 år med forskellige poster i Ghana, Kina, Dubai og USA.

Gode resultater
I Esvagt får han æren for at have leveret en række flotte resultater i en tid, hvor navnlig kunderne i offshore olie/gas-sektoren har været under hårdt pres, og hvor rederiet med succes har vundet vigtige kontrakter i offshore vind-segmentet.

Virksomhedens tre grundlæggere og Mærsk - som sammen ejede rederiet i adskillige årtier - solgte i 2015 Esvagt til kapitalfondene 3i og AMP Capital for 4,1 mia. kr.

Søren N. Thomsen skal nu stå i spidsen for en logistikgigant, som i de seneste år - herunder det seneste to år under Kurt Skovs daglige ledelse - har haft gevaldigt ondt i indtjeningen. Ud af en omsætning på 5,2 mia. kr. i 2016 formåede selskabet kun at lande et samlet resultat på lidt over 1 mio. kr.

I 2015-regnskabet var der et underskud på ca. 15 mio. kr.

Bygget fra grunden
Kurt Skov har som nævnt etableret Blue Water Shipping fra grunden.

Som bare 25-årig etablerede han virksomheden for 45 år siden.

I dag har den 1.500 ansatte, kontorer i 60 lande og en milliardomsætning.

Og det var tid for stifteren at trække sig som daglig leder, som han allerede gjorde i 2012, hvor han overlod den daglige ledelse til Kim Hedegaard Sørensen.

Dengang varede det dog kun til januar 2016, hvor uenigheder om den langsigtede strategi sendte Kim Hedegaard Sørensen ud, hvorefter Kurt Skov igen overtog den daglige ledelse. Nu har han så overladt ansvaret til Søren Thomsen.

- Min nye rolle bliver som arbejdende bestyrelsesformand, og jeg skal koncentrere mig om forretningsudvikling og kundepleje. Egentlig er det dét, jeg gerne vil arbejde med - og også det, jeg er bedst til, sagde han til Søfart og tilføjede:

- Jeg skal besøge gamle vigtige kunder og også gerne nye, men det bliver meget pleje af de mange kunder, vi har fået gennem tiderne. Det bliver rollen, og kommer jeg ned i normal arbejdstid, så er det jo nærmest halvtid for mig. Det er mit første mål, jeg er jo en ung mand på 70 år. Tiden vil så vise, hvor længe jeg skal være bestyrelsesformand, sagde Kurt Skov i september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094