23948sdkhjf

Euronav og Gener8 fusionerer

Tankskibsgigant med en flåde på 75 råolie tankskibe – verdens største – bliver en realitet

De to tankskibsrederier Euronav og Gener8 slår sig sammen. Det har de netop annonceret i en fælles meddelelse om fusionen: 

- Bestyrelserne i Euronav NV og Gener8 Maritime kan med glæde annoncere, at de er kommet frem til en aftale om en aktie-for-aktie fusion for den samlede aktiekapital i Gener8, hvorefter Gener8 vil blive et helejet datterselskab under Euronav, lyder det i meddelelsen.

Fusionen skaber en af verdens allerstørste operatører på markedet for råolie-tankere. Flåden tæller 75 råolie tankskibe, herunder 44 VLCCere og 28 Suezmax råolie tankskibe, på samlet over 18 mio. dwt. Selskabet vil have aktiver på over 4 mia. dollars (25 mia. kroner).

- Jeg har være en højlydt fortaler for konsolidering i shippingbranchen og har altid påpeget, at vi ville være en villig køber eller sælger, afhængigt af hvad der er bedst for vores aktionærer. Denne handel skaber den største, uafhængige VLCC flåde i verden, siger Peter Georgiopoulos, formand og CEO i Gener8.

Fusionen betyder, at aktionærerne i Euronav får 72 procent af aktierne i det nye selskab og aktionærerne i Gener8 de resterende 28 procent.

- Denne handel markerer en spændende udvikling for Euronav. Fusionen skaber dét førende tankskibsrederi, som er bedre stillet i forhold til at tjene kundernes behov og understøtte vores partnere, siger CEO i Euronav, Paddy Rogers.

Carl Steen, Paddy Rodgers og Hugo De Stoop fortsætter som henholdsvis bestyrelsesformand, CEO og CFO i det nye selskab.

Steve Smith, et af de uafhængige bestyrelsesmedlemmer hos Gener8 ventes at blive bestyrelsesmedlem i Euronav.

Fusionen ventes afsluttet seneste ved udgangen af juni 2018.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109