23948sdkhjf

Esvagt indsætter midlertidig topchef

Samtidig stopper Jesper T. Lok som bestyrelsesformand efter to år på posten

Når Søren Nørgaard Thomsen forlader Esvagt efter syv år som CEO for offshore rederiet bliver det den nuværende COO, Kristian Ole Jakobsen, som pr. 20. december 2017 overtager jobbet som midlertidig CEO.

- Vi koncentrerer os i øjeblikket om at finde den rette kandidat, der skal overtage som permanent CEO, og vi er glade for, at Kristian Ole Jakobsen har sagt ja til at lede rederiet i samarbejde med et yderst kompetent senior management team, skriver 3i Infrastructure plc og AMP Capital, Esvagts aktionærer, i en pressemeddelelse om ændringen i rederiets ledelse.

Kristian Ole Jakobsen startede sin karriere hos Esvagt som Chief Technical Officer (CTO) i 2007. Han blev forfremmet til Chief Operating Officer (COO) i 2013. På den post har han været leder for afdelingerne Ship Management, Procurement, Newbuilding, Special Services og Workshops. Inden tiden i Esvagt havde han forskellige lederposter i A.P. Møller - Mærsk.

Efter Esvagt fortsætter Søren Nørgaard Thomsen som CEO for Blue Water Shipping.

Jesper Lok siger stop
Med udgangen af december forlader Jesper T. Lok posten som bestyrelsesformand for Esvagt efter to år på posten. Perioden har været præget af faldende oliepriser og et vanskeligt olie-gas marked. Esvagt har dog opretholdt sin position i Emergency Rescue and Response Vessel sektoren. Desuden har rederiet en førerposition på det voksende marked for Service Operation Vessels, der supporterer offshore vind parker. 

- Igennem de sidste par år har vi navigeret Esvagt igennem en historisk nedgang i olie og gas markedet. Det har været en fornøjelse at se, hvor robust Esvagts forretningsmodel og organisation har været i disse turbulente tider. Og det har været et privilegium for mig at arbejde med teamet på at cementere vores position i det hastigt voksende offshore vind segment, siger Jesper T. Lok.

Fra Esvagts ejere, 3i Infrastructure plc og AMP Capital, lyder en tak for indsatsen i den vanskelige tid for olie- og gasmarkedet samt:

- Vi arbejder på at finde en ny bestyrelsesformand, der kan videreføre væksten i Esvagt.

Kilde: Esvagt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281