23948sdkhjf

Danske Rederier: Handelsflåden skal vokse med 10 pct.

Brancheorganisationen vil samtidig fastholde antallet af danske jobs til søs, lyder det fra formand Claus V. Hemmingsen
Den danske handelsflåde skal frem mod 2021 vokse med 10 procent - både når det gælder ejet tonnage og når det gælder antal skibe på dansk flag. I runde tal skal der tilføres godt 1,6 mio. ekstra tonnage og 70 nye skibe.

Danske Rederiers formand, Claus V. Hemmingsen, lægger op til en mærkbar vækst i sektoren de næste år, hvis politikerne til gengæld leverer på de anbefalinger, som vækstteamet har anbefalet over for det blå erhvervsliv.

Det mål skal blandt andet nås ved forbedrede danske rammevilkår for branchen, forklarer formanden.

- Vi tror på, at vi lige nu kan tiltrække tonnage til Danmark - både ved at tiltrække udenlandsk tonnage på dansk flag og ved, at de danske rederiers tonnage vokser. Danske rederier har lige nu gode betingelser og muligheder for at drive en ordentlig forretning, siger han.

Flere jobs til søs
Ud over en større dansk flåde stiller Danske Rederier yderligere to mål i udsigt. En målsætning om at nå 7.000 ansatte på rederikontorerne i 2021 mod godt 6.200 i dag. Og i samme periode skal sektoren fastholde det samme antal søfolk som i dag, hvilket er godt 7.600 personer.

- Skal vi fastholde danske jobs til søs, så er strategien, at øge optaget på skolerne og øge antallet af praktikpladser ombord, så vi kan tiltrække os unge mennesker på søfartens uddannelser. Det kræver, at skoler og rederier arbejder sammen. Derfor laver vi også et praktikkontor, så vi kan facilitere, at der bliver skabt kontakter mellem de unge og rederierne. Det vil både skabe grobund for et generationsskifte, men også for et øget antal arbejdspladser.

Vækstplan på vej
De tre vækstmål blev lanceret på sidste uges maritime konference på Christiansborg, som blev arrangeret sammen med CO-Industri og Danske Maritime.

Der lød desuden ros til regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre for aftalen om en erhvervspakke, der vil afskaffe registreringsafgiften for videresalg af skibe og udvide DIS-ordningen til hele offshore sektoren.

På konferencen deltog også erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der varslede en ny maritim vækstplan inden årsskiftet.

- Ingen længe vil jeg præsentere en samlet maritim vækstplan, da vi også skal kigge fremad. Det er nødvendigt på et hårdt globalt marked, hvor vi skal ruste Det Blå Danmark til blandt andet at møde de nye digitale muligheder, sagde han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141