23948sdkhjf

Efterforskning i gang efter olieudslip i Aabenraa

Syd- og Sønderjyllands Politi har indledt en efterforskning i forbindelse med udslippet af cirka 200.000 liter dieselolie torsdag på havnen i Aabenraa. Udslippet er også nået ud i Aabenraa Fjord.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det står klart, at udslippet er sket fra et tankanlæg, der tilhører virksomheden Dan-Balt, men politiet kan af hensyn til den igangværende efterforskning ikke kommentere dette forhold yderligere.

Læs mere: 20.000 liters olieudslip i Aabenraa Havn

Politiet, Aabenraa Kommune, Brand og Redning Sønderjylland, Beredskabsstyrelsen, Forsvarets Operationscenter (SOK) og Hjemmeværnet fortsatte fredag morgen indsatsen for dels præcist at få kortlagt, hvor dieselolien befinder sig, dels at få forberedt indsatsen med hensyn til rensning af de kystnære områder i Aabenraa Fjord.

En helikopter fra Forsvaret har overfløjet området og observeret forureningens omfang, ligesom forsvarets miljøskibe 'Gunnar Siedenfaden' og 'Marie Miljø' er ankommet til området for at bistå med indsatsen. Fartøjerne afløser hjemmeværnskutteren 'Hjortø', der blev sat ind torsdag.

Fartøjerne gennemsejler dieselolien, der befinder sig i fjorden, for at få den til at fordampe hurtigere. Myndighederne vurderer, at dette er den mest skånsomme måde at få olien fjernet. Og den umiddelbare vurdering er, at store dele af dieselolien i fjorden allerede er ved at fordampe.

Foreløbig er der udelukkende fundet enkelte fugle, som har været skadet af olie, hvorefter dyrene er blevet aflivet.

For at værne om borgernes sikkerhed, er Aabenraa Kommune desuden i gang med midlertidigt at nedtage de blå flag på strandende i Aabenraa Fjord, og fraråder generelt ophold i og omkring vandet i fjorden, så længe der er olie i vandet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078