23948sdkhjf

Ø-rederi melder om rekordsommer

Der er nye rekorder for samtlige øer, som rederiet Færgen sejler til. Her er tale om seks danske øer.

Sommeren har sat diverse rekorder for ø-rederiet Færgens færgetrafik til Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland, hvilket er samtlige af rederiets ruter.

Juli 2017 er den største rejsemåned til og fra Bornholm nogensinde – både på overførte passagerer og personbiler. Det gælder også ruten mellem Ystad og Rønne, ruten mellem Fyn og Als samt ruten mellem Langeland og Lolland.

Ruten Kalundborg til Samsø havde juli 2017 som den største rejsemåned nogensinde målt på overførte personbiler. Slutteligt har Esbjerg til Fanø sat trafikrekord for en enkeltdag, da lørdag den 22. juli 2017 blev rutens største dag nogensinde målt på antallet af passagerer.  Samme dag slår også den rekord for ruten mellem Fyn og Als samt Langeland og Lolland.

”Der er tale om helt ekstraordinære trafiktal, der endnu engang bekræfter os i, at danskerne er vilde med ø-ferie i deres eget land. Selv om det danske sommervejr i år har været svingende, oplever vi en ekstrem bevågenhed omkring øernes turismeprodukt. Det ser jeg som et klart udtryk for, at der efterhånden er så meget liv, så mange unikke oplevelser og så mange gode events på øerne, at der i høj grad er noget at komme efter uanset vejr og årstid,” siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen, i en pressemeddelelse.

En række danske øer fik et turismeboost, da der i 2016 fra politisk hold blev givet tilskud til lavere færgetakster. Det gav nedsættelser på op mod 53 procent uden for højsæsonen. Første nedsættelse var 1. september samme år, mens der kommer yderligere prisnedsættelser den 1. september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125