23948sdkhjf

Bimco: Fart på tørlast- og tankernybygninger

Fuld fart på nybygningskontrakterne. I 2017 er der indtil videre indgået 20 procent flere kontrakter på nybygninger inden for tørlast og tankersegmenterne sammenlignet med samme periode sidste år. Det fremgår af nye tal fra Bimco.

I maj blev der skrevet kontrakt på 5,9 mio. dwt og i juni er der indtil videre indgået aftaler på 3,1 mio. dwt nybygninger. Dermed når nybygninger op på 19,6 mio. dwt til dato i 2017.

22 tankskibe på i alt 2,6 mio. dwt er det blevet til i denne måned. I råoliesegmentet er der udelukkende bestilt suezmax-skibe på 1,9 mio. dwt. Nye ordrer i produkttankerflåden tæller 0,7 mio. dwt, og tørlastskibe 0,5 mio. dwt.

- Bimco forventede, at nybygningsaktiviteten ville vokse, så den seneste udvikling er ikke overraskende. Det er dog ikke hvad branchen har behov for, markedets nuværende udfordringer taget i betragtning, da indtjening i alle tre segmenter ikke giver meget incitament til at føje mere kapacitet til branchen, siger Peter Sand, chefanalytiker hos Bimco, og tilføjet, at det er nødvendigt med et lavt niveau i nybygninger for at skabe balance i udbud og efterspørgsel.

- Da tørlast-, råolie- og produkttankersektorerne alle kæmper med meget fragtrater, er det vigtigt, at den seneste udvikling med kontrakter afspejler en kortsigtet tendens. Et fortsat højt niveau af nybygninger vil bremse de nuværende langsomme forbedringer i shippingmarkedet, tilføjer han.

Kilde: Bimco

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078