23948sdkhjf

Diplomatisk krise rammer container- og LNG-fragt

Usikkerhed om LNG-eksporten fra Qatar efter, at en lang række arabiske lande har afbrudt de diplomatiske forbindelser til landet - verdens største producent af LNG (flydende naturgas). Det skriver TradeWinds.

Hvordan nabolandene, som Qatars LNG-eksport går via plus hvorvidt Egyptens lukker Suezkanalen for skibe fra Qatar, har affødt spekulationer om stigende priser for fragt af LNG.

Flere containerrederier ramt
Også flere containerrederier vil blive direkte påvirket af det anspændte forhold. Det skriver Lars Jensen, CEO, Partner ved SeaIntelligence Consulting på sin LinkedIn-blog.

- Pt er fartøjer til og fra Qatar forment adgang til Saudi Arabien, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater. Det samme gør sig gældende for fartøjer under Qatar-flag, skriver han.

Qatar-konflikten og shipping

Tankermarkedet allerede ramt af Qatar-ballade

Qatar-gate rammer ikke Maersk Oil

Store rederier som CMA CGM og MSC vil blive direkte påvirket, lyder vurderingen. Begge har ruter fra Asien til Mellemøsten med stop i Qatar på vejen mellem Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Et betragteligt antal feeder-ruter til og fra Qatar bliver drevet af Milaha, tidligere Qatar Navigation, som ud over at være et Qatar-selskab også har en flåde, hvor fem ud af 12 containerfartøjer sejler under Qatar-flag.

Der er tale om feeder-ruter, som betjener en række af hovedruterne i regionen, og de risikerer at blive udelukket indtil videre.

Lars Jensen bemærker også, at det kan blive til Hapaq Lloyds fordel, at fusionen med UASC har nået den afsluttende fase, for ellers kunne det have givet UASC store problemer, da hovedejeren før var i Qatar.

Saudi Arabien, Egypten, Bahrain, Det Forenede Arabiske Emirater, Libyen og Yemen beskylder Qatar for at støtte terrorister. Årsagen er, at Qatar har betalt løsepenge for medlemmer af den kongelige familie til irakiske grupper.

Kilde: TradeWinds

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219