23948sdkhjf

NKT navngiver nyt kabeludlægningsfartøj ’NKT Victoria’

Det nye NKT kabeludlægningsskib er netop blevet navngivet 'NKT Victoria' ved en ceremoni på kabelfabrikken i Karlskrona, Sverige. Det markerer starten på en ny æra for NKT med et komplet udbud af nøglefærdige højspændingskabelsystemer til offshore-industrien, lyder det i en pressemeddelelse fra NKT.

- Kabeludlægningsskibet gør os til én blandt meget få udbydere af nøglefærdige AC/DC højspændings-kabelsystemer til offshore industrien. Vi er godt positioneret til at tage aktiv del i det voksende, globale marked for offshore vindprojekter og til at udbygge vores omdømme i industrien som en troværdig partner, siger administrerende direktør Michael Hedegaard Lyng.

NKT overtog kabeludlægningsskibet den 10. april 2017. Skibet lægger kabler baseret på bl.a. DP3 (dynamisk positionering) teknologi og en fjernstyret enhed, der anvender kameraer og ekkolod. Hvis fiberoptiske kabler til monitorering ikke er en del af energikablet, kan disse lægges på samme tid.

'NKT Victoria' anvender en ‘power-from-shore’ løsning og har systemer ombord til opbevaring af strøm. Det reducerer brændstofforbruget og CO2-udledningen markant sammenlignet med andre kabeludlægningsskibe. ’Power-from-shore’-ladningen kan foregå samtidig med at kablet lastes på skibet - en unik fordel, som betyder en mere miljøvenlig drift.

 Kilde: NKT

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.253