23948sdkhjf

Molslinjen får ny hurtigfærge til sommer

Mens Molslinjen gør klar til at sende ældre færger til Bornholm, står en ny færge klar til at fragte passagerer på ruten Aarhus-Odden.

Bølgerne kommer formentlig til at gå ekstra højt på Kattegat til sommer.

Rederiet Molslinjen har nemlig bestilt endnu en hurtigfærge, som fra 1. juni skal fragte passagerer mellem Østjylland og Sjællands Odde.

Det oplyser Molslinjen.

Allerede efter påske sætter katamaranfærgen Express 3 kursen mod Danmark, men der kommer formentlig til at gå en måned, før den lægger til kaj i Aarhus, siger Molslinjens kommunikationschef, Jesper Maack.

Færgen er nemlig bestilt hos et værft i Hobart på Tasmanien i det sydlige Australien, hvorfra den skal sejle de 25.000 kilometer til Danmark.

- Vi forventer, at færgen er klar til at forlade Australien efter påske, hvis alt går vel, og så regner vi med at se den og de tre mand, der skal sejle den, i Aarhus 25. maj, siger Jesper Maack.

I Hobart er de endnu i færd med at lægge sidste hånd på færgen, der med sine to karakteristiske skrog kan skære igennem Kattegat med en fart på knap 75 kilometer i timen.

Det lokale australske medie Mercury bringer i denne uge billeder af det næsten færdige skib, som stadig holder medarbejderne på skibsværftet Incat beskæftiget.

Formålet med købet er at øge kapaciteten, så passagererne får 30 daglige afgange mellem Aarhus og Odden.

Desuden er det planen, at færgen senere skal afløse ældre færger, der drager mod Bornholm.

Det skyldes, at Molslinjen i september 2018 overtager ruterne til og fra Bornholm, og derfor er planen at indsætte færgerne Express 1 og Max Mols på ruten. Inden skal de bygges om.

Express 3 er magen til tvillingerne Express 1 og 2. Alle tre kan hver fragte 1000 passagerer og 400 biler.

Men indvendig bliver den nye færge en anden oplevelse for passagererne.

- Vi har brugt alle vores erfaringer fra de første færger til at indrette 3'eren, så vi bedst muligt kan imødekomme passagernes ønsker og behov, siger Jesper Maack.

Allerede nu er underskriften sat på en ny aftale, der skal bringe endnu en hurtigfærge til Kattegat, da Molslinjen også har bestilt færgen Express 4.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189