23948sdkhjf

Omsætningsrekord fra ø-rederi

Rederiet Færgens omsætning har første gang rundet en milliard kroner

Ø-ferie i Danmark er populært som aldrig før. Det er den nærliggende konklusion som følge af årsregnskabet for ø-rederi Færgen. Regnskabet viser således en rekordstor omsætning, der for første gang har rundet en milliard kroner.

Omsætningsfremgangen skyldes ikke mindst en stadigt stigende interesse for de danske øer.

Færgen har i 2016 oplevet vækst på samtlige rederiets færgeruter til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland. På ruterne Ystad-Rønne, Kalundborg-Samsø og Esbjerg-Fanø er der endda tale om alle tiders trafikrekorder.

Ydermere viser Færgens kundetilfredshedsundersøgelser bedre resultater end nogensinde. Svar fra 28.684 passagerer gav et samlet vurdering på 4,26 af 5 mulige point.

- Vi er stolte over at kunne fremlægge et solidt årsregnskab med vækst på alle færgeruter og flotte kundetilfredshedstal. Det har været et begivenhedsrigt år for Færgen, og jeg er glad for, at vi via et benhårdt fokus har sikret, at vi har en sund økonomi og står stærkt rustet til fremtiden. Ikke mindst som følge af de forandringer vi som færgerederi står overfor i de kommende år, siger John Steen-Mikkelsen, administrerende direktør i Færgen.

Har tabt og vundet ruter 
Han henviser i den forbindelse til, at Færgen pr. 1. september 2018 står uden besejlingen af Bornholm som følge af et nationalt udbud om ruterne. Færgen har i 2016 genvundet kontrakten om besejlingen af ruten mellem Langeland og Lolland. Kontrakten om den traditionsrige færgerute Spodsbjerg-Tårs træder i kraft den 1. maj 2018 og gælder i 10 år med option på yderligere to år.

John Steen-Mikkelsen peger desuden på, at den stigende interesse for de danske øer i høj grad også gælder tyske turister.

Succes med billige billetter
 
Forklaringen på den øgede interesse for de danske øer bunder i høj grad også i prisnedsættelserne på færgebilletter uden for højsæsonen til en række danske øer, lyder det fra rederiet.

Disse blev igangsat den 1. september 2016 med markante reduktioner på op til 53 procent i forhold til normalen. Reaktionen har for Færgens vedkommende været overvældende med en samlet trafikvækst på 18,6 procent fra 1. september til 31. december 2016. Det gælder for de berørte ruter til henholdsvis Bornholm, Samsø og Fanø. For sidstnævnte har væksten betydet, at Færgen indsætter 1.000 ekstra afgange mellem Esbjerg og Fanø i 2017 for at kunne følge med efterspørgslen.

Færgens nettoresultat for 2016 viser et overskud på 44 mio. kr., hvilket er lavere end resultatet for 2015. Resultatet er påvirket af ekstraordinære driftsomkostninger som følge af forberedelsen af afslutningen af besejlingen af Bornholm samt nettotab ved salg af færgerne M/F Povl Anker og H/F Leonora Christina, der er chartret tilbage indtil september 2018.

Kilde: Rederiet Færgen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406