23948sdkhjf

Brancheboss: Folk burde glæde sig!

Danske Havne advarer mod ’professionel bekymring’, men tør heller ikke afvise at der opbygges massiv overkapacitet i havnesektoren netop nu
Det er et rent sundhedstegn, at landets havne har ekspansive planer.

Sådan lyder udmeldingen fra brancheorganisationen Danske Havne.

Læs også: DI advarer mod løbske havneinvesteringer

Men direkte adspurgt vil direktør Bjørn B. Christiansen dog heller ikke afvise, at danske havne samlet set er i gang med at opbygge en massiv overkapacitet som vil vise sig svær at forrente på den lange bane.

- Det er jo en problemstilling, som vi selv diskuterer meget intenst, når vi mødes i vores netværk. Jeg kan ikke gå ud og give en klar afvisning af, at der bliver overinvesteret. Jeg har altid været den første til at opfordre mine medlemmer til at underkaste deres investeringsplaner et meget kritisk gennemsyn, forklarer Bjørn B. Christiansen.

Læs også: Hanstholm Havn sikker på kæmpe investering

Han ser derfor frem tilTransportministeriets kommende analyse af havnesektoren, der netop skal kortlægge branchens største udfordringer op til den længe ventede revision af havnelovgivningen.

Ifølge Bjørn B. Christiansen er sagen den, at danske havne er dygtige til at identificere fremtidens nicher i deres markeder. Og her bliver potentialet kun forløst, hvis visionerne følges op af investeringer.

Bekymring

Branchedirektøren mener, at bekymringen fra DI er udtryk for en form for ’professionel bekymring’, der ikke bunder i konkret dokumentation.

Læs også: Havne overtræder havneloven - uden konsekvenser

- Jeg synes da tværtimod, at DI burde glæde sig over, at havnene har fokus på at finde de spændende muligheder. Folk burde glæde sig over, at havnene er i færd med at udvide deres kapitalapparat for at kunne hæve indtjeningen i fremtiden, siger Bjørn B. Christiansen.

Branchedirektøren vil ikke forholde sig til den konkrete business case i Hanstholm Havn da dette hidrører havnens bestyrelse og direktion.

- Men på det materiale jeg har set, synes jeg, at det virker som om, at havnen har identificeret en spændende niche.

Læs også: Havneloven bør evalueres inden en revision
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11